"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כזה לא ראיתם: הראיון המופרע של הפעילה פרו-פלשתינית שתקפה את אלק בולדווין

העיתונאי פירס מורגן ראיין את "ברניי המסוממת", פעילה במחאה הפרו-פלשתינית במדינת ניו יורק, וזכה לעלבונות וצעקות • "אתה שד לבן, תגיד 'פרי פלשתיין'", צעקה המרואיינת

,עודכן
0השמעה
אלק בלדווין ו"ברניי המסוממת" בניו יורק. צילום: רשתות חברתיות

המחאה הפרו-פלשתינית המתמשכת בארצות הברית סיפקה היום (חמישי) אירוע הזוי במיוחד שבו פעילת מחאה ודמות פרובוקטיבית תקפה בשידור חי את העיתונאי והמגיש פירס מורגן כשהיא לבושה בחיתול.

הפעילה, אמנית פרפורמנס המכונה "ברניי המסוממת", שתועדה השבוע כשהיאתוקפת מילולית את השחקן אלק בלדוויןבבית קפה בעיר ניו יורק, נראתה כמה פעמים במהלך מחאות פרו-פלשתיניות והפכה לסוג של ידוענית בקרב קהל המפגינים.

"I absolutely believe that Palestine should be free."

Piers Morgan gives his view to Crackhead Barney, the ambush interviewer who tried to get Alec Baldwin to say 'Free Palestine' in a coffee shop.

Watch the full interview:https://t.co/SqcPRwoViO@piersmorgan|@CHBAFpic.twitter.com/6XZxSvb4jR

— Piers Morgan Uncensored (@PiersUncensored)April 24, 2024

במהלך הריאיון הקצר, "ברניי המסוממת" דרשה מהמגיש לקרוא לשחרור פלשתין, כינתה אותו "שד לבן" וטענה שהוא בריטי ולכן הוא תומך במלכה וב"ארמון באקינגהאם". האישה עלתה לשידור כשהיא לבושה בחיתול, מחזיקה בקב ועטויה תחבושות, כשהיא טוענת שאלק בולדווין גרם לה ל"מומים".

"הוא הטיל בי מומים, פירס. זה הגבר הלבן השלישי שהרביץ לי השבוע. אתמול החבר הלבן שלי כיסח אותי", היא אמרה. מורגן שאל אותה מדוע היא שמה ללעג "מלחמה בה נהרגו יותר מ-34 אלף בני אדם". לכך השיבה "ברניי המסוממת" כי היא "רצינית לגמרי" וכי היא "הקורבן האמיתי".

"ברניי המסוממת" מחזיקה בפודקאסט פעיל וארבה בעבר לסלבריטאים ופוליטיקאים כשהיא יורה לעברם שאלות ומטרידה אותם במקומות ציבוריים. לאחר התקרית בה תקפה את השחקן אלק בלדווין, במהלכה כינתה אותו "רוצח", היא פרסמה הצהרה מצולמת בה האשימה את החברה האמריקנית בצביעות. בלדווין תועד כשהוא לוקח את מכשיר הטלפון הנייד של הפעילה ומוציא אותה באופן פיזי מחוץ לבית הקפה בו שהה.

"אמנות הפרפורמנס שלי והתקשורת המתעמתת שאני עושה הן הצהרה על הסטדנרטים הכפולים של החברה האמריקנית. בעוד ארצות הברית תומכת ברצח העם שמבצעת ישראל בפלשתינים, פה בבית, אנשים בעלי עוצמה שומרים על חזות של נימוס ומכובדות בזמן שאנחנו מייצאים מוות וטרור ברחבי העולם", אמרה "ברניי המסוממת".

Alec Baldwin gets harassed in public and punches the camera.pic.twitter.com/XfeMIYZALo

— Catch Up (@CatchUpFeed)April 22, 2024

העיתון האמריקני "ניו יורק פוסט" טען כי פעולותיה המצולמות של האישה במחאה הפרו-פלשתינית כוללות צעקות, סיסמאות וקללות לעבר שוטרים. היא אף תועדה כשהיא צועקת לעבר מפגינים פרו-ישראלים: "אתם יודעים שהם לא חוזרים הביתה?" בהתייחסות לחטופים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר