"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
עובר מסך

"במגרשים אין כמעט שריקות בוז או קללות": למה עדיין משווים נשים לגברים בספורט ובכלל?

גמר מונדיאל הנשים הכתיר את ספרד כאלופה חדשה • אבל כדי לסחוף באמת צריך לעורר רגשות ועניין גם בקרב צופים לא מעורבים, וזה עדיין לא קורה לצערנו

,עודכן
0השמעה
ספרד חוגגת את הזכייה במונדיאל הנשים 2023. נטפליקס מסמנת מטרות. צילום: רויטרס

מונדיאלהנשים נחתם אתמול עם אלופה חדשה, ספרד, בתוספת שיאי צפייה ומכירת כרטיסים שמאותתים על התקדמות משמעותית שחווה הענף.

נבחרת ספרד אלופת העולם לנשים / קרדיט: רויטרס

המשחק של אוסטרליה בחצי הגמר השיג פיק של 11.15 מיליון צופים ושבר את כל שיאי הצפייה מאז החלו למדוד רייטינג במדינה. למעלה מ-4 מיליון אמריקנים התעוררו בחמש בבוקר כדי לחזות בנבחרת הבנות מודחת בפנדלים. משחק הפתיחה של ברזיל קיבץ 13.9 מיליון צופים, ובסין צפו 4.5 מיליון במשחק של נבחרתם.

גמר מונדיאל הנשים 2023,צילום: רויטרס

יחד עם זאת, לבנות עכשיו תזה על שינוי ועתיד ורוד - זה מוגזם, כי המקור להצלחה הנ"ל מקורה בפרובינציאליות. כל מדינה נסחפת כשהיא רואה הצלחה בדרך. "אוהדי הצלחות", קוראים לתופעה, כשהאמוציות הלאומיות מאחדות את האזרחים מול המסכים לרגעים חד פעמיים (להזכירכם, חצי גמר מונדיאליטו או אירוויזיונים מסוימים הניבו בישראל נתוני רייטינג נדירים).

ישראל לא העפילה לטורניר, ולכן המיינסטרים בכלל לא שמע על התחרות, ששודרה בערוץ נישה ודווחה להמונים כאנקדוטה קלילה לסיום המהדורה.

לפי ההערכות של פיפ"א, סך כל הצופים במונדיאל הנשים הקודם הגיע ל-1.19 מיליארד. גמר מונדיאל הגברים בין מסי לאמבפה עשה רייטינג גלובלי של כמיליארד וחצי צופים. האם לשם הן צריכות לשאוף? ולמה בעצם החברה האנושית לא מסוגלת להסתכל על נשים מבלי ישר להשוות אותן לגברים?

גמר מונדיאל הנשים 2023,צילום: AFP

כדורגל הנשים זקוק להרבה יותר מטורניר טוב כדי לדגדג את תקרת הזכוכית. "במגרשים אין כמעט שריקות בוז או קללות, זה מאוד מאפיין את כדורגל הנשים בעולם, שהוא מאוד חיובי בגישה שלו", סיפרה בשידור הפרשנית אשרת עיני. אבל להיות חיובי זה לא מספיק. כדי לסחוף צריך לעורר רגשות ועניין גם בקרב צופים לא מעורבים, וזה עדיין לא קורה.

גמר מונדיאל הנשים, ספורט ‪13:00,1

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר