"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
עובר מסך

הטרול השתלט על הקונטרול: פלא שהרוע של סתיו ואברהם הוא ההצלחה של העונה?

תקראו לזה "סימפטום דיאן שוורץ", אבל בין משתתפי העונה הנוכחית של "האח הגדול", בולטים שני הדיירים כמרושעים מהממוצע, אשר מודעים למעשיהם ומבינים את צרכי ההפקה - הבנה של משתתפי התוכנית שרק הולכת וגוברת עם השנים - וזה מדכא

,עודכן
0השמעה
האח הגדול. צילום: רשת 13
בראייה לאחור ניתן להצביע על התפתחות הדרגתית מעונה לעונה אצל דיירי"האח הגדול". הם צופים בעונות קודמות, לומדים ומעתיקים דרכי התנהגות, מבינים את משמעות העריכה, מודעים להעדפות הקהל ומשתמשים במסקנות כדי להתקדם במשחק החברתי של התוכנית.
גיא איתן נכנס לבית "האח הגדול",צילום: אורן בן חקון
תקראו לזה "סימפטום דיאן שוורץ" או משהו, אבל בין משתתפי העונה בולטים שניים יותר מרושעים מהממוצע, אשר מודעים למעשיהם ומבינים את צורכי ההפקה. שניהם משוכנעים כי אם יעצבנו אחרים, יתכסחו, יקללו, ולסוף יקרצו למצלמות - ככה ישתלטו על הפרקים ויכבשו את הטיקטוק. וואלה הם צודקים.
סתיו קצין,צילום: רן יחזקאל
אברהם אקלום וסתיו קצין בעצם מטרילים בכוונה את יתר הדיירים. בשבוע שעבר, לדוגמה, התלוננה סתיו כי משעמם לה וחיפשה קורבן אקראי להתעמת איתו עד ששאבה מישהו לוויכוח סתמי שהצית את הבית; אברהם כבר הודה באוזניי "האח הגדול" כי הוא אלוף בהטרלות ובהצקות. כזכור, הטרלה הינה צורת התנהגות מתריסה ומאופקת, שנועדה להדליק את הצד האחר. אבל זה לא קול כשעוברים את הגבול.

אברהם נגד גיא. צילום: ערוץ "האח הגדול"

זאת אומרת, סתיו ואברהם משחקים משחק כפול - תוקפני אבל מתקרבן - ומסתבר שהקהל ממש זורם עם זה, מצביע בכמות שהפכה אותם לדיירים הכי חזקים כרגע, וכך מבהיר להפקה כי כדאי להמשיך לקדם את שני אלה. כדוגמה הפוכה שווה דווקא להזכיר את לין. זוכרים איך בשבועיים הראשונים היא הוזכרה כפייבוריטית לניצחון? מאז, הברנדה של העונה מקפידה להימנע מעימותים, וכתוצאה מכך הולכת ודועכת ככל שהפרקים מתקדמים. למעשה, סתיו גנבה לה את כל הפוקוס רק בזכות דמעות ברבי מצועצעות, שמאזנות ומטשטשות סאגה מתמשכת של גניבת אוכל, ויכוחים על כלום והרבה דרמה ריקנית.
אברהם אקלום,צילום: רן יחזקאל
ככה, בחסות ההפקה ובתמיכת הצופים, שני הטרולים המנופחים והיהירים מרוויחים עוד ועוד זמן מסך שמוקדש ברובו להצקות, קללות וצעקות חסרות תוחלת - שיקוף מדויק של מציאות חיינו. צמחנו להיות מדינה המקדשת הטרלות, מהללת טרולים ואפילו מקדמת מדיניות לאומית כזו. הרי מהי הדרך האפקטיבית של הממשלה להילחם בטרור? בנייה בשטחי המריבה. ומה זה אם לא הטרלה?
לין אלפי נכנסת לבית "האח הגדול",צילום: אורן בן חקון
בתקופה בה אושיות כגון חיים לוינסון, גיא הוכמן, טלי גוטליב, איתמר בן גביר ואחרים - אנשים שהם טרולים במקצועם - הפכו לגיבורי תרבותנו ולמשפיענים מהשורה הראשונה, אז מובן מדוע סתיו ואברהם זוכים לאהדה ולתמיכה. זהו שפל מאוד מדכא בתולדות המדינה.האח הגדול, רשת 13, 21:15טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר