"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דווקא ירון לונדון, שטינף על מגזרים שלמים, נקרא לפייס בין יהודים

שלום לצביעות: האם הליהוק לפודקאסט הטלוויזיוני "מלחמות היהודים" הוא פרובוקציה לשם הרייטינג? מזל שמולו גילינו לוחם חדש ורהוט מ"ישראל השנייה"

,עודכן
0השמעה
"מלחמות היהודים"

ערוץ הכנסת החליט לסיים את כל מלחמות היהודים בתחום הפילוג והקרע - ולמלחמה גויס לא אחר מירון לונדון. אבל עוד לפני שהספקנו להגיד "ואז האירוניה התאבדה בקפיצה ממצדה", התיישבנו לראות. או יותר נכון, לשמוע.

מבחינה טלוויזיונית מדובר בלא יותר מפודקאסט, אבל דווקא בשל הדלות שלו נוצרת הקשבה למסר שבמלחמות היהודים היתה כל כך חסרה. הבחירה לשחרר יצירה שכזו לאוויר, בלילה שבו מתאבל כל עם ישראל על שנאת חינם - מובנת, הבחירה בלונדון מעלה תמיהה: מעבר לידע ההיסטורי הנרחב וליכולתו להתפלמס - ההתבטאויות הלוחמניות שלו נגד חלקים בעם מוכרות: למתיישבי חברון הוא קרא לשבור את העצמות, לאחר אסון מירון ברחה לו האמת "אני לא אבל ביום הזה... אנחנו והחרדים לא בני עם אחד". לונדון הוסיף וכתב "אלפי צלליות זהות המתנועעות בקצב אחיד על מסך הטלוויזיה. מה אכפת לי אם כמה עשרות מהם ייפלו כמו דמויות קרטון זהות במטווח?".

נשאלת השאלה: האם מדובר בפרובוקציה ליצירת שיח שיגיע אל מעבר לרייטינג הערוץ, או במסע תיקון עצמי של האיש עצמו?

לא בטוח שלונדון יכול לחקור שלא מהפוזיציה את המחלוקות הפוליטיות הגדולות מימי התנ"ך ועד ימינו, כמו הסיבות לפיצול ממלכת ישראל ויהודה, המחלוקות בית הלל לבית שמאי, ומה היתה המחלוקת בין החשמונאים למתייוונים.

כמה חברי כנסת חרדים ניסו למנוע את עליית התוכנית בטענות הזויות כי הדבר עלול להוביל לקרע בעם, "במיוחד על רקע הבחירות". לפחות על פי הפרק הראשון, מי שמנסה למנוע את צאתה לאוויר העולם, עושה טעות מרה: בפרק שעסק במלחמה הפופולרית "ישראל הראשונה נגד ישראל השנייה" לונדון הגיע רגוע במטרה ללמוד ולהכיר באמת יהודים שלא כמוהו.

הבחירה המתבקשת היתה להזמין את ד"ר אבישי בן חיים, אך הבחירה שהתבררה כחכמה היתה ד"ר אבי פיקאר, היסטוריון שגדל בירוחם. לונדון ישב קשוב ומסוקרן מתובנותיו של הדוקטור באולפן, שנתן פייט אינטליגנטי לכל שאלה וטענה גזענית של לונדון אל הציבור המזרחי. נרשמה התקדמות בתהליך השלום.

"מלחמות היהודים", ערוץ הכנסת

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר