מתוך ההצגה "גיבור" | צילום: נדב יהלומי

תיאטרון באר שבע מציג: אופרת ראפ מדע בדיוני

ההצגה "גיבור" היא מסוג ההפקות שלא מוצאות את עצמן בדרך כלל בתיאטרון רפרטוארי, אבל זה קרה • היוצר שלה הוא עמית אולמן, מי שיצר את מחזמר הקאלט "העיר הזאת"

בסוף השבוע עלתה בתיאטרון באר שבע ההצגה "גיבור", שמוגדרת כ"אופרת ראפ מדע בדיוני". ההצגה מגוללת את קורותיו של נתי, עובד זוטר בחברת חדשות שהוריו השאירו לו חובות. הוא שונא את עבודתו, חייו משמימים, ואז, בתאונת עבודה מסתורית, הוא מקבל כוחות על.

בהצגה משחקים מולי שולמן, תום גרציאני, רפאל עבאס, דניאל מנוחין ועוד, ומי שיצר את ההצגה - כלומר כתב אותה, הלחין את השירים ומביים אותה - הוא עמית אולמן (36), שמגיע ראשונה לתיאטרון הרפרטוארי.

אולמן יצר במסגרת תיאטרון האינקובטור את המחזמר ראפ "העיר הזאת" ואת "תיכון מגשימים". כמו כן הוא עוסק רבות בספוקן וורד ואף הוא ממקימי תחרות הפואטרי סלאם בישראל.

עמית אולמן,

"ההצגה מוגדרת כאופרת ראפ כי הכל מושר בראפ", מסביר אולמן. "זה לא מחזמר קלאסי. זה לא שיוצאים לנאמברים. כל הזמן שרים. וזה בסגנון מדע בדיוני, כי אני מת על ז'אנר גיבורי העל".

זו פעם ראשונה שאתה יוצר לתיאטרון רפרטוארי. זה משנה את צורת העבודה?

"אני לא מרגיש שאני עושה משהו בצורה אחרת או שאני מכוון לקהל אחר. העובדה שמדובר בתיאטרון גדול נותנת לי יותר אפשרויות. האתגר הוא איך להשתמש באפשרויות האלה ובכלים של תיאטרון שפעם לא היו לי. ברמה הטכנית, למשל, מדובר בתפאורה גדולה יותר, בתאורה מושקעת יותר. אבל באופן כללי אני מרגיש שהבסיס הוא מה שאני מאמין בו".

המטרה היא למשוך קהל צעיר לתיאטרון?

"אני מאמין שאם יצירה היא טובה - היא תעבוד על פלח גדול של אנשים. מבחינתי אין התכווננות לצעירים. המדד שלי הוא אם אני הייתי אוהב את זה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו