העיר תל אביב יפו חוגגת 117 שנים ביום הולדת שכולו מוזיקה ויצירה. תחת הכותרת "באורות", יחגגו לעיר במוזיאון העיר תל אביב-יפו, בכיכר ביאליק ובמרחב בתי התרבות שלה. מחר (חמישי) בערב חווייתי של תרבות, מוזיקה ויצירה, מהכיכר, דרך חללי המוזיאון ועד הגג. באירוע, בהשתתפות נשות ואנשי תרבות מובילים, יפנו זרקור אל הקשר שבין תושבי העיר לבין המרחב העירוני ואל הסיפורים, הקולות והאנרגיה שמרכיבים אותה.
האירוע, תחת ניהולה האמנותי של עמית חכמוב, ייערך בשני סבבים, כאשר כל סבב כולל שלושה חלקים עוקבים בשלושה מפלסים שונים של מוזיאון העיר: פרפורמנס בכיכר ביאליק עם חמישה אנשי תרבות מובילים שיעלו בזה אחר זה למרפסות המוזיאון, ויציגו טקסטים קצרים ואישיים על העיר, ביניהם אביה פרחי, גלעד כהנא, אבי דנגור, אינאס אוסרוף אבו סייף , נעמה שחר ובהנחיית דנה פרנק, מסיבה במוזיאון עם די ג'י Echo כשהקהל מוזמן לנוע בין החללים במרחב ולחוות את המוזיאון כמרחב חי ונושם, וסשן איור חי ברחבת הגג של המוזיאון, בו האמן נדב מצ'טה ייצור עבודות בזמן אמת בהשראת "סיפורי שכנים" מהקהל.
האירוע מתקיים בשני סבבים (סבב ראשון: 19:30- 21:00, סבב שני: 21:30 -23:00) ומיועד לתושבות ותושבי העיר מגיל 16 ומעלה. "יום הולדת 117 הוא זמן טוב להסתכל כיכר ביאליק המרהיבה ולהבין שתרבות היא הכוח המניע שלנו. 'באורות' הוא שיר אהבה לעיר שמסרבת לעמוד מלכת.
מאיור חי ועד פרפורמנס על המרפסות, האירוע הזה מבטא את האנרגיה התל אביבית העכשווית; זו שיוצרת מתוך העבר ומביטה באומץ אל העתיד. זו העיר שלנו, וזו הדרך שלנו להבטיח שהיא תמשיך להיות הלב החופשי והפועם של ישראל." אומרת חן אריאלי, סגנית ראש עיריית תל אביב–יפו ומחזיקת תיק התרבות. מזל טוב גם מאיתנו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו