"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המוסד הוותיק בתל אביב עבר מתיחת פנים - וככה הוא נראה
"האוזן השלישית" שינתה בעלות, עברה שיפוץ, ומושקת מחדש עם פסטיבל הופעות ותקלוטים בסוף השבוע
"האוזן" מבחוץ | צילום: שלי בראיל

המוסד הוותיק בתל אביב עבר מתיחת פנים - וככה הוא נראה

"האוזן השלישית" שינתה בעלות, עברה שיפוץ, ומושקת מחדש עם פסטיבל הופעות ותקלוטים בסוף השבוע

מאיה כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

זה 35 שנה ש"האוזן השלישית" היא מוסד תרבות בישראל. היא התחילה כחנות תקליטים וספריית וידאו, ובהמשך החלה לארח הופעות ואירועי תרבות. לאחרונה עבר המקום מתיחת פנים, בעקבות כניסה של קבוצת משקיעים חדשה, והוא מושק מחדש בפסטיבל שייפתח מחר ויימשך עד מוצ"ש.

בין היתר, יתקיימו במסגרת הפסטיבל הופעות של רד בנד, גלעד כהנא במופע אלקטרוני חדש, הילה רוח, קורין אלאל במופע אקוסטי, איה זהבי פייגלין, ההרכב WC, וכן הרצאות, פאנלים, תקלוטים, ואפילו מסיבת מימונה עם לירון עמרם.

"האוזן" אחרי השיפוץ, צילום: פביאן קולדורף

"העסקה נחתמה בזמן הקורונה לפני שנה וחצי, ככה שזה התבשל הרבה זמן", מספר אביב נטר (38), המנכ"ל החדש של האוזן, בעלים שותף בקבוצת "ילדי האוזן השלישית". "השיפוץ הסתיים רק עכשיו, ואנחנו נפרדים מהאוזן בר ומשיקים את ה־OZEN.

"מלבד מועדון הופעות, שיכיל כ־400 איש, לקחנו גם את מועדון הבוטלג תחת אחריותנו, וזו הפעם הראשונה שהאוזן נכנסת לעולם חיי הלילה".

אביב נטר,

נטר התגורר בברלין יותר מעשר שנים והיה שם די.ג'יי ומפיק. לדבריו, "בחודשים הקרובים תהיה רכבת אווירית של די.ג'ייז מברלין שיגיעו לארץ להתארח באוזן, וכאן אני מביא את עצמי לידי ביטוי".

האוזן בר היה אייקון תרבותי עם הופעות ואירועים שאינם נכללים במיינסטרים. הקו הזה יישמר, או שאתם הולכים להפוך למיינסטרים?

"המותג הזה גדול מאיתנו, מהאנשים. האוזן זה באמת מוסד והוא יישאר כזה. השם שנתנו לו הוא 'מרכז תרבות קצה', שזה עונה על השאלה שלך. לא מעניין אותנו להביא דברים שכבר עשו, אלא להביא דברים חדשים".

מיקי דותן, האיש שייסד את "האוזן השלישית", עדיין בתמונה?

"ברור. התנאי שלנו לעסקה היה שמיקי יישאר בפנים. הוא אדם שאני מסתכל עליו בהערצה. יש מה ללמוד ממנו, והמון. הוא רוצה לשבת בנחת ולהסתכל על פועלו של המקום, או לטייל בעולם. אין לו תפקיד מוגדר, אבל אנחנו כל הזמן נעזרים בו ומתייעצים איתו".

מאיפה בא החיבור שלך ל"אוזן"?

"בתור נער נחשפתי ל'אוזן' דרך ספריית הווידאו. הייתי שוכר סרטים ביזאריים מאוד, שהמוכרים המליצו לי עליהם, בצרפתית או בספרדית. זו היתה תרבות שלא ידעתי שהיא קיימת בכלל, והייתי טורף את ההמלצות של העובדים בספרייה, צד את המדבקות הצהובות של ה'מומלץ'".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...