"נדרש שינוי מקיף": שר הביטחון הקים ועדה שתבחן את עתיד גלי צה"ל

ישראל כ"ץ מינה את אלוף (מיל') יפתח רון-טל לעמוד בראש הוועדה שתבחן את עתיד תחנת הרדיו הצבאית • בין מוקדי הבחינה - העברת התחנה לניהול אזרחי או איחודה עם גוף תקשורת חיצוני

מה יעלה בגורל התחנה? כ"ץ ואולפני גל"צ. צילום: שלומי אמסלם, גדעון מרקוביץ'

שר הביטחון ישראל כ"ץ הודיע היום (חמישי) על הקמת ועדה מייעצת שתבחן מחדש את פעילותה ומעמדה של תחנת גלי צה"ל - זאת על רקע המציאות הביטחונית החדשה שנוצרה אחרי טבח 7 באוקטובר. 

הוועדה, בראשה יעמוד אלוף (במיל') יפתח רון-טל, תידרש להגיש את מסקנותיה והמלצותיה תוך 90 ימים ותבחן מגוון נושאים מרכזיים. בין היתר, היא תבדוק יתרונות וחסרונות של אפשרויות הפעלה שונות של תחנת גלי צה"ל, לרבות העברתה לניהול גוף אזרחי או איחודה עם גוף תקשורת חיצוני.

לטענתו, המציאות הביטחונית החדשה מצריכה בחינה מחדש. שר הביטחון ישראל כ"ץ, צילום: אריאל חרמוני/משרד הביטחון

הוועדה תשקול גם את היתרונות והחסרונות הגלומים בהותרת התחנה בעלת זיקה לצה"ל או כיחידה צה"לית, ותבחן את השלכות אפשרות סגירת התחנה על שוק שידורי הרדיו בישראל. בנוסף, היא תגדיר יעדי עבודה רב-שנתיים מומלצים לפעילותה של התחנה ותקבע כישורים ואמות מידה הנדרשים לתפקיד מפקד תחנת גלי צה"ל, במידה והמלצת הוועדה תהיה להותיר את התחנה כיחידה בצה"ל.

"בעת הזו, שבה מדינת ישראל נמצאת בעיצומה של מערכה מתמשכת במספר זירות, יש לבחון מחדש עד כמה תחנת גלי צה"ל ממלאת את ייעודה, ומצליחה לשמש פה ואוזן לחיילי צה"ל ולוחמים בחזית ובעורף", אמר שר הביטחון, ישראל כ"ץ. "אין ספק כי נדרש שינוי מקיף ומשמעותי ובכוונתי לבצע אותו לאחר קבלת המלצות הוועדה".

בארגון העיתונאים והעיתונאיות הגיבו להחלטת שר הביטחון להקים ועדה לבחינת מעמדה של תחנת הרדיו גלי צה״ל ומסרו: "מטרת הקמת הוועדה - סתימה פיות לעיתונאי גל"צ ופגיעה בחופש העיתונות. שר הביטחון, ישראל כ״ץ, הודיע הבוקר על החלטתו להקים ועדה שתבחן את תפקודה והמשך קיומה של תחנת הרדיו הצבאית גל״צ. ארגון העיתונאים והעיתונאיות רואה בצעד זה כמהלך לא לגיטימי שכל מטרתו הוא להלך אימים על התחנה ועל העבודה העיתונאית המתקיימת בה".

עוד נמסר מהארגון: ״במהלך השנים האחרונות פעלו מספר ועדות שבחנו את גל״צ וכולן הגיעו למסקנה שיש חשיבות עצומה בקיומה ובהמשך פעילותה תחת חיל החינוך בצה״ל. הצעד בו נקט שר הביטחון בהקמת הוועדה מיותר ונועד לייצר הרתעה של התחנה והעיתונאים בה מעיסוק בתפקוד שלו ובהשמעת הביקורת כלפיו״.

באשר לוועדה - ארגון העיתונאים והעיתונאיות בישראל הופיע בפני הוועדות הקודמות והציג עמדה מקצועית בעניין, והודיע שככל שהוועדה החדשה אכן תקום, ישוב הארגון ויציג את עמדתו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר