בגין ובן-גוריון מגיעים לפסטיבל באנגליה: הפודקאסט "אלטלנה- שתי נקודות מבט" עם מנשה נוי ותום אבני ייצג את ישראל בפסטיבל הבינלאומי בקטנרברי, אנגליה, שיתקיים השבוע (28-26 במרץ), 77 שנה אחרי פרשת אלטלנה, שיתוף הפעולה ההיסטורי בין בגין לבן-גוריון. בפסטיבל משתתפות כ-60 מדינות, בקטגוריית כותרים ארוכים (מעל שעה).
"אלטלנה - שתי נקודות מבט" מביא לראשונה את שני הנרטיבים, הן של צה"ל והן של האצ"ל, זה לצד זה, כולל פרטים חדשים מהפרשה שטרם פורסמו, ליצירה עלילתית ומתומללת, הפרוסה על פני שלושה פרקים במשך כשעה וחצי.
ההסכת הוא פרי שיתוף פעולה מיוחד בין מרכז מורשת בגין, המכון למורשת בן-גוריון, גלי צה"ל וחברת ההפקה אודיודרמה, המגולל את הפרשה שהסעירה את המדינה הצעירה מספר שבועות בלבד לאחר שהוכרז על הקמתה, על רקע דרישת צה"ל מארגון האצ"ל להתפרק מנשקו, וחילוקי דעות בעניין הזה שכמעט והביאו למלחמת אחים.
הפסטיבל באנגליה הינו אחד הגדולים בעולם לאודיודרמה, בתמיכת קרן האמנות של ממשלת אנגליה ו-DBC, יתקיים בקנטרברי עם נציגים מחמש יבשות, כולל מארה"ב, איראן, אוסטרליה, מצרים ועוד. "אלטלנה" היא הנציגה היחידה מישראל ומתחרה על הפרס מול עשרה כותרים ממדינות שונות.
הרצל מקוב, ראש מרכז מורשת בגין: "פרשת אלטלנה פילגה את היישוב בימיה הראשונים של המדינה. דווקא בימים מתוחים אלה חשוב שנזכור כמה מורכבים ושבירים היחסים בחברה הישראלית ונעשה הכל כדי למנוע פילוג. אני שמח שהפרשה תקבל חשיפה בפסטיבל הבינלאומי ליצירה חשובה שמביאה בפעם הראשונה את שני הנרטיבים בצורה שקולה ומאוזנת".
איתן דוניץ, מנכ"ל המכון למורשת בן-גוריון: "מורשת וחדשנות שזורות זו בזו בפרויקט המיוחד הזה. מכיוון שהמורשת היא צידה לדרך אל העתיד, חשוב שנדע לספר את ההיסטוריה באופן נגיש ורלוונטי. שיתופי פעולה אינם מחייבים התעלמות מהנושאים הכואבים, להפך - אם לא נתמודד איתם, הם רק יתעצמו. אין צורך להסתיר דבר, כי רק כך נוכל ללמוד ולהתקדם. מה שחשוב אינו מי אמר מה על מי, אלא מה אפשר ללמוד מכך ואיך ניתן לספר את הסיפור המשותף שלנו. אם לא נלמד יחד את העבר, לא נוכל להתקדם יחד אל העתיד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו