חקירת מס חריגה נפתחה נגד הזמר מועין אל-אעסם, המכונה "מלך הדחייה". הזמר מוכר וידוע במגזר הערבי והוא מזוהה עם ירי בחתונות, בעיקר בשטחי הרשות הפלשתינית. בשבוע שעבר, כוחות המשטרה בשיתוף עם רשות המיסים פשטו על ביתו בתל-שבע ומצאו למעלה מ-100 אלף שקלים במזומן.
הזמר, שמכונה במשטרה "אייל גולן של המגזר" ומחזיק בחמישה מיליון עוקבים בפלטפורמות השונות, קיבל על פי החשד קצבת נכות במרמה ובנסיבות מחמירות. בעזרת הביטוח לאומי נערכה גם בדיקה בנוגע לנכות אותה קיבל לכאורה במרמה. קצבתו נשללה ונגבו מאל-אעסם גם 400,000 ש"ח רטרואקטיבית על קצבאות שקיבל מהביטוח הלאומי. נוסף על כך, במשטרה מתכננים להעמידו לדין גם על עבירות של הסטה בתקופת מבצע "שומר החומות".
View this post on Instagram
רנ"ג דורית שלום ראש משרד הלבנת הון בימ"ר נגב התייחסה לחקירה: "מדובר בחקירה מורכבת אשר נערכת בשיתוף ביטוח לאומי ורשות המסים. על פי החשד, הוא קיבל קצבת נכות מביטוח לאומי ועסק כזמר "דחיה" וגרף לכיסו סכומי עתק עליהם לא דיווח כנדרש על פי חוק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו