"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מנהל האירוויזיון מכחיש את השמועות על ישראל: "שטות מוחלטת"

מרטין גרין התייחס לדיווחים על "דיונים סגורים" בנוגע להעברת ישראל לתחרות בבנגקוק והבהיר כי הנושא אינו על הפרק • במקביל, תקף גרין את העיסוק בתחקיר ה"ניו יורק טיימס" על השקעות העבר של ישראל: "מאמר שלם על מי שלא ניצח״

נתן סטולרו| שליח "היום" לאירוויזיון
,עודכן
0השמעה
נועם בתן בחצי גמר אירוויזיון 2026. צילום: AP

מנהל האירוויזיון, מרטין גרין, הכחיש אתמול (שלישי) באופן רשמי את השמועות שנפוצו בימים האחרונים בנוגע לאפשרות העברתה של ישראל לתחרות "אירוויזיון אסיה". בראיון שהעניק לאתר חדשות הולנדי, הבהיר גרין כי הדיווחים על דיונים פנימיים באיגוד השידור האירופי (EBU) בנושא זה אינם נכונים. "מדובר בשטות מוחלטת", הצהיר גרין. "אין לי מושג מאיפה הסיפור הזה הגיע, והנושא הזה בכלל לא נמצא על הפרק".

נועם בתן בתגובה ראשונה אחרי העלייה לגמר| באדיבות כאן 11

תחרות "אירוויזיון אסיה" היא פרויקט חדש של איגוד השידור האירופי, שנועד להרחיב את המותג ליבשת אסיה.המהדורה הראשונה של התחרות צפויה להיערך בבנגקוק, תאילנד, ב-14 בנובמבר 2026. נכון לעכשיו, עשר מדינות כבר אישרו את השתתפותן באירוע, בהן ויאטנם, דרום קוריאה והפיליפינים. הפורמט החדש צפוי לפנות לקהל פוטנציאלי של למעלה מ-600 מיליון צופים.

הרקע להכחשתו של גרין הוא גל שמועות מהימים האחרונים, לפיו בדרגים הבכירים של ה-EBU נבחנה האפשרות להוציא את ישראל מהתחרות האירופית ולהעבירה למסגרת האסיאתית כבר בנובמבר הקרוב. גרין הבהיר כאמור כי מדובר במידע חסר בסיס שלא נדון כלל במוסדות האיגוד.

אי אפשר להתעלם מהניצחון האוסטרי

התבטאותו של גרין מגיעה בהמשך לתדרוך עיתונאים שקיים, שבו התייחס לתחקיר של ה"ניו יורק טיימס" שחשף את היקפי ההשקעה בשנה שעברה בקידום ההצבעה לישראל באירוויזיון.

כבש את אירופה, אולי גם את אסיה,צילום: REUTERS/Lisa Leutner

גרין, שנשמע קצר רוח, אמר: "קראתי את זה ברפרוף. רוב המאמר הוא פשוט מחזור של דברים שראינו בשנים האחרונות. נראה שזה מאמר שלם שעוסק במי שלא ניצח באירוויזיון". הוא בחר להדגיש את ניצחונו של נציג אוסטריה והוסיף: "רק בגלל שאני נהנה להגיד את זה בכל פעם מחדש - JJ זכה באירוויזיון בשנה שעברה ביושר ובצורה הוגנת. אין לי באמת מה להוסיף על זה".

לכן, כך נראה, הצהרותיו של מנהל התחרות מבהירות כי למרות השקת הפורמט האסיאתי החדש, מעמדה של ישראל באירוויזיון נותר ללא שינוי והיא תמשיך לקחת חלק בתחרות האירופית המוכרת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר