יובל רפאל ונועם בתן

"לא לשכוח את עצמך": העצה של יובל רפאל לנועם בתן לקראת האירוויזיון

פחות משבוע לפני חצי הגמר בווינה, נציגת ישראל משנה שעברה חושפת את השיחה האישית עם נציגנו השנה לקראת הערב הגדול • בין הלחץ הלאומי, החרמות וההימורים, זה הטיפ הישיר שנתנה לו רגע לפני העלייה לבמה

יובל רפאל, מכותבות השיר "Michelle" שייצג את ישראל באירוויזיון 2026, וגם כמובן, יצגה את ישראל בשנה שעברה, מספקת הצצה למורכבות המנטלית של המשלחת הישראלית בראיון לתכנית "פגישה עם רוני קובן" שישודר במוצ"ש בכאן 11. בקטע שפורסם מהתכנית, רפאל משתפת בעצה הישירה שנתנה לנציג הישראלי נועם בתן: הצורך לאזן בין הציפייה הלאומית ל"נחת" לבין ההבנה שמדובר בחוויה אישית שתלווה אותו כל חייו. דבריה של רפאל מגיעים בשיא המתח, כשבוע לפני חצי הגמר הראשון בווינה.

כאן 11

האחריות מול החוויה האישית

בשיחה עם קובן, רפאל לא מנסה לייפות את המשקל המונח על כתפיו של בתן. היא מדגישה כי לצד הרצון לייצג את המדינה בכבוד, היא הנחתה את בתן להתמקד בתחושותיו האישיות על הבמה. "אתה הבן אדם שהולך להישאר עם החוויה הזאת כל החיים", אמרה לו, תוך שהיא מדגישה את הצורך לקחת את האחריות ברצינות אך לא להימחק בתוכה.

הגישה הזו של רפאל משקפת את הלחץ החריג שבו נמצאת המשלחת השנה. בתן, שזכה ב"כוכב הבא" עשור אחרי שנדחה באודישנים, מגיע לתחרות לא רק כזמר, אלא כמי שאמור לספק "הפוגה בידורית" בתקופה ביטחונית ומדינית סוערת.

יובל רפאל, צילום: קארין ברק

"מישל" על הבמה בווינה

השיר הישראלי, "Michelle", נכתב על ידי רפאל יחד עם נדב אהרוני, צליל קליפי ובתן עצמו. מדובר בשינוי כיוון עבור ישראל - מעבר מבלדות דרמטיות לפופ קצבי בשלוש שפות (עברית, אנגלית וצרפתית). הבחירה בשיר קצבי נועדה לייצר אימפקט מיידי על הקהל והשופטים, במיוחד לאור החוקים החדשים של איגוד השידור האירופי.

השנה, איגוד השופטים האירופי החזיר את כוחם של השופטים גם לשלב חצי הגמר, מה שמעלה את רף הציפיות מהביצוע הקולי והדיוק המקצועי. בתן צפוי להופיע בתוך "היהלום" - אביזר במה עצום המורכב ממראות - בחירה אמנותית שנועדה לייצר עומק ויזואלי ולבלוט מול 14 המדינות האחרות שיתחרו מולו בחצי הגמר הראשון ב-12 במאי.

נועם בתן בחזרות לאירוויזיון 2026 בווינה, אוסטריה, צילום: קורין קאמינג, איגוד השידור האירופי

בין טבלאות ההימורים לחרם הפוליטי

למרות האווירה העכורה מסביב לתחרות, מצבה של ישראל בטבלאות ההימורים יציב. נכון לעכשיו, בתן מדורג במקום השישי, נתון מרשים בהתחשב בכך שספרד, אירלנד, הולנד ואיסלנד פרשו מהתחרות במחאה על השתתפות ישראל. סלובניה אף הגדילה לעשות והודיעה כי לא תשדר את האירוע, ובמקומו תציג תכנים דוקומנטריים נגד ישראל.

בנוסף לפוליטיקה, בתן יצטרך להתמודד עם הגבלות הצבעה חדשות. הקהל בבית יוכל להצביע רק 10 פעמים מכל מכשיר, ואיגוד השידור האירופי הצהיר כי יפעל נגד קמפיינים ממשלתיים לעידוד הצבעה. בנסיבות אלו, העצה של רפאל לבתן - להתרכז בחוויה הפנימית שלו – עשויה להיות הכלי המרכזי שלו להישרדות מקצועית על הבמה בווינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...