שנת 2025 דוהרת לקו הסיום שלה ובאקו"ם, האגודה השומרת על זכויות היוצרים בישראל, מסכמים את השנה עם מצעד השירים, היוצרים והמוזיקאים המושמעים ביותר בתחנות הרדיו בישראל במהלך שנת 2025.
הדירוג מבוסס על מערכת AcumOnAir, המנטרת את שידורי תחנות הרדיו בישראל וכוללת 34 תחנות רדיו ארציות ואזוריות.
לאורך השנים דובר רבות על הפערים בין השמעות של זמרים לעומת זמרות. מבט על 20 היצירות המושמעות ביותר ברדיו בשנה החולפת מראה על מגמת שיפור. כאשר מתוך 20 השירים המושמעים ביותר, 9 שירים הם של זמרות או דואטים שבהם יש צלע נשית.
אך בסיכום הנוכחי הוסיפו גם דירוג שכולל בתוכו שנתיים - מאוקטובר 2023 ועד אוקטובר 2025, תקופת מלחמת "חרבות ברזל", שכן, גם המוזיקה הושפעה ממצב הרוח הלאומי.
אפשר לראות מגמה ברורה בשנתיים הללו, שבהן התקיים תמהיל בין שירי חיזוק והעצמה, אבל גם היציאה לפאן טהור כמו "נאדי באדי", מתוך הצורך לחזור לחיים. השיר "לצאת מדיכאון" של יגל אושרי, שהיה מאד פופולארי בתחילת המלחמה הגיע למקום השמיני בדירוג.
ברשימות המבצעים המושמעים ביותר שכוללת זמרים וזמרות ביחד, הפסגה נכבשה בידי הזמרים - ולא באופן מפתיע, כך היה גם בשנים קודמות.
וגם בראש רשימת המבצעות אין השנה הפתעות גדולות. שרית חדד המשיכה להוביל את רשימת ההשמעות, כשאודיה שאיישה כמה וכמה מקומות ברשימת 20 היצירות המושמעות נמצאת במקום השני, עדן בן זקן שלישית, אגם בוחבוט רביעית וסוגרת את החמישייה האישה והתלתלים: יהודית רביץ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
