"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לא צריך לטוס: ניו אורלינס נוחתת בתל אביב עם עשרות אמנים בינלאומיים
למשך שלושה ימים בסוף נובמבר מוזיאון תל אביב לאומנות יהפוך לשלוחה קטנה של ניו אורלינס בישראל • פסטיבל הג'אז, שמגיע לישראל בפעם השביעית יארח עשרות אומנים מהעולם ומישראל לחיבורים מוזיקליים יוצאי דופן
Eli&Chocolate factory . צילום: Chen Wagshall

לא צריך לטוס: ניו אורלינס נוחתת בתל אביב עם עשרות אמנים בינלאומיים

למשך שלושה ימים בסוף נובמבר מוזיאון תל אביב לאומנות יהפוך לשלוחה קטנה של ניו אורלינס בישראל • פסטיבל הג'אז, שמגיע לישראל בפעם השביעית יארח עשרות אומנים מהעולם ומישראל לחיבורים מוזיקליים יוצאי דופן

מערכת תרבות היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

יש ערים שיש להם טעם ייחודי, ויש ערים שהמראה שלהן לא דומה לשום דבר אחר, אבל לניו אורלינס יש סאונד, וזה סאונד של מוזיקת ג'אז. עכשיו, גם כאן בישראל נוכל לטעום קצת מהקסם הזה במסגרת פסטיבל ניו אורלינס בתל אביב. במסגרת הפסטיבל יגיעו לכאן עשרות אומנים מהעולם שיחלקו במות עם הכשרונות המקומיים וביחד יגישו לקהל הפקות שיוצרו במיוחד עבור הפסטיבל.

Les Haricots Rouges Pressefoto, צילום: 2024©Pauline Maillet-9197

הדיווה מניו אורלינס - ניקי האריס במפגש מיוחד עם תזמורת "שוקולד פקטורי", שביעיית הדיקסילנד המיתולוגית מפריז במופע סוחף בסגנון הניו אורלינס והדיקסי, הרכב בראשות נגן הסקסופון הצרפתי אוליביה פרנק יחזרו אלינו ויחברו לכנר הוירטואוז מרומניה קוסטל ניטסקו ויביאו את טעם "הג'יפסי ג'אז" המיוחד. עוד בתכנית האומנותית: מחווה מיוחדת לפרנק סינטרה ואנטוניו קרלוס ז'ובים, יחד עם הביג בנד של אברהם פלדר והגיטריסט הלונדוני דני איילט יביאו את הג'אז של חצי המאה השני של המאה העשרים. הפסטיבל, שזוהי שנתו השביעית, יתקיים ב 27-29 בנובמבר, במוזיאון תל אביב לאומנות.

Niki Haris, צילום: Nick Spanos Photograph

הקשר של מוזיקת הג'אז לניו אורלינס התחיל כבר לפני מאות שנים. במאה ה-19 ולפניה הייתה העיר הזו העיר הקוסמופוליטית ביותר, אבל גם מוקד לסחר בעבדים ולעבדות - גם אחרי שלינקולן שחרר את העבדים לחופשי. וכך מקצבים אפריקניים התערבבו עם מוסיקה מסורתית אירופאית ומוסיקה מהאיים הקריביים.

אלה תדמור, צילום: ניר ארד

הפסטיבל מארח מדי שנה מגוון רחב של אמנים, היוצרים ומנגנים בסגנונות שונים, יוצר חיבורים חד-פעמיים, דואטים בצבעים ומייצר מסע מוזיקלי ייחודי אל הרחובות מלאי הנשמה של ניו אורלינס ומגוון הסגנונות המוסיקליים שנולדו בהם וממלאים אותם. מחירי הכרטיסים ינועו בין 149 ל-299 ש"ח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...