אחרי שנתיים מורכבות, בלשון המעטה, אירועי תרבות החלו לחזור ולהתקיים בדרום. בתחילת חודש דצמבר יתקיים בשדרות פסטיבל "סינמטק בלוז", בו יתקיימו הופעות חיות, במות אינטימיות והקרנות של סרטי בלוז ייחודיים.
בין האמנים שיופיעו: אהוד בנאי, קרולינה, חיים אוליאל, אבנר גדסי, דויד פרץ, נויה סול, ירון בן עמי ועוד רבים וטובים. בערב הסיום של הפסטיבל יתקיים בקפה "קולטורה" מפגש מוזיקאים פתוח, בניהול אמנים מקומיים מהעיר.
"עם קצת דמיון ומחשבה חופשית אני יכול לראות את הנגב כטקסס ואת שדרות כניו אורלינס", אמר אהוד בנאי. "הבלוז הוא מעין שיר קינה שנולד ממצוקה וכאב אבל פותח אופק אחר, של תקווה ונחמה. הקטעים הראשונים שלמדתי לנגן היו בהשראת הבלוז. מעגל של שלושה אקורדים המתגלגל בלי סוף ומזמין להביא עליו סיפור. שדרות היא עיירה עם סיפור שלא נגמר. אני שמח להיות חלק מהפסטיבל הזה".
בני כהן, מנכ"ל סינמטק שדרות: "בלוז הוא לא רק מוזיקה - הוא דרך ביטוי. הוא זעקה וגם נחמה, עצב וגם שמחת חיים. בדיוק כמו שדרות - מקום שהופך קושי לחוסן ואת הקול האישי למקהלה קהילתית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו