"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יובל רפאל: "היא המלאך שלי, היא זו שהצילה אותי ב-7 באוקטובר"

רפאל עלתה על הבמה בפסטיבל של שבט קהילת הנובה והופיעה בפני שורדים ובני משפחות שכולות • בשיחה עם "ישראל היום", היא סיפרה על התחושות המעורבות: "בדרך כלל יש לי מילים להכל - אבל לא לסיטואציה הזו"

,עודכן
0השמעה
יובל רפאל, פסטיבל שבט קהילת הנובה 2025. צילום: גדעון מרקוביץ'

הערב (חמישי) התקיים בתל אביבפסטיבל של שבט קהילת הנובה. בין האמנים הרבים שהופיעו במקום הייתה יובל רפאל, שניצלה מטבח 7 באוקטובר וייצגה את ישראל באירוויזיון.

משה בן שמחון

לאחר ההופעה המרגשת, רפאל שוחחה עם "ישראל היום" וסיפרה על המעמד המרגש: "זו לא רק סגירת מעגל, זה אפילו מובן מאליו. לראות אותם רוקדים לצלילי 'New day will rise', זה היה הוייז'ן שלי לגבי השיר הזה מההתחלה ופתאום הוא מתגשם".

רפאל, שסיפרה אחרי האירוויזיון שהסתכלה על חברותיה שהיו בקהל וניצלו גם כן מהטבח, חשפה שגם בפארק הירקון הייתה מי שצדה את עיניה: "היה שלט של עדן בן רובי ז"ל. היא המלאך שלי והיא זו שהצילה אותי באותו היום. ראיתי את השורדים. בדרך כלל יש לי מילים להכל, אבל אני לא מצליחה למצוא מילים לסיטואציה הזאת. עד עכשיו אני מדברת על דברים שעיכלתי ועכשיו זו סיטואציה חדשה לגמרי שאני צריכה לעכל".

יובל רפאל חולקת במה עם ניצולים,צילום: גדעון מרקוביץ'

רפאל הזמינה לבמה את חבריה להישרדות, שהצליחו להימלט משדה הקטל ונושאים צלקות עד היום. "כל אחד מהם בוחר להינצל בכל בוקר מחדש", אמרה. בנוסף, ביצעה את השיר "ציפור מדבר" והסבירה: "היה לי מאוד ברור מה אני הולכת לשיר. השירים האלה מאוד מדברים אותנו, את היום הזה ואת מה שעברנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר