Loading...

"אולדסטארס" עם אסף הדר - יוסי שטרית

הזמר יוסי שטרית בגילוי לב: "עשיתי הסבת מקצוע - רציתי לוותר על הכל"

הזמר, שפרץ לחיינו בתוכנית "אקס ופקטור" ועם אלבום בכורה מוצלח - חושף בפודקאסט "אולדסטארס" על רכבת ההרים בקריירה המוזיקלית שלו • "אמרתי לעצמי שאני לא יכול לאכזב את ההורים שלי ולהגיד להם שכל מה שהשקיעו הולך לפח" • צפו בפרק המלא

[object Object]

הזמר יוסי שטרית, שהתפוצץ עם הלהיט "חצי רוסיה חצי מרוקאית" עם 27 מיליון צפיות, והגיע למקום השני ב"אקס פקטור ישראל" - חושף בריאיון לפודקאסט "אולדסטארס" עם אסף הדר על המסע הקשה בקריירה שלו. מההצלחה המסחררת בגיל 19 דרך הנפילה שהובילה אותו לעשות הסבת מקצוע, האכזבה קולגות בתעשייה, רגעי הדיכאון שבהם רצה לוותר על הכל - ועד לשינוי הדרמטי כשהבמאי מאור זגורי התקשר אליו למחזמר והחזיר אותו לקדמת הבמה. צפו בפרק המלא.

"אני חושב שלא הייתי מוכן לקבל את הטירוף הזה סביבי", מודה שטרית על התקופה שבה הפך מילד בן 19 לכוכב ארצי. "לקחת ילד בן 19, שמוציא לכל המדינה שיר, לא יודע איך להתמודד עם זה - כל הדברים קורים בו זמנית". על הלהיט "חצי רוסיה חצי מרוקאית", גילה כי נכתב תוך עשר דקות בלבד. "אמרנו בוא נביא איזה נושא שיהיה עניין, פלפלי". למרות ההצלחה המיידית, שטרית מרגיש שלא היה מוכן מקצועית להמשיך.

פודקאסט "אולדסטארס", צילום: "ישראל היום"

"הייתי פחות מוכן, הייתי יותר מובל", הוא מסביר. "הייתי הולך למפיקים ולכותבים וכולם היו אומרים לי מה לעשות. יוסי לא בא עם הדעה שלו ועם מה שנקרא עם המיינד והוא אומר לכולם זה מה שאני רוצה". החוסר ביכולת להסביר את הרצונות המוזיקליים שלו הפך למכשול גדול. "לא ידעתי להסביר מה אני רוצה. הייתי בא להקליט שיר אחרי 'חצי רוסיה' באולפנים ולא הייתי יודע אפילו להגיד איזה טון אני צריך לשיר".

למרות הקשיים, שטרית זכה לתמיכה מגדולי התעשייה. עדן בן זקן העלתה אותו על הבמות שלה, ועדן חסון העניק לו את הצ'אנס בהופעות. "בן זקן פתחה לי עולם, אני חייב לה המון על זה", הוא מספר. "אבל עוד פעם, לא הייתי מוכן". שטרית מייחס את התמיכה שקיבל לצניעותו: "אני פשוט חושב שקיבלתי את החיבוק הזה בגלל העובדה שהייתי מאוד צנוע בעצמי. ובאמת לא מתרברב ולא הייתי עכשיו אחד ש.. אתה יודע אני מכיר מלא אנשים שהתחילו את הדרך איתי באותה תקופה ו'ליקקו' והיו עם ההוא והתחברו להוא".

אחרי הוצאת אלבום ב-2017 שלא זכה להצלחה, שטרית חווה נפילה דרמטית. "אחרי שהוצאתי אלבום, היה לי נפילה קטלנית, לא ידעתי איך לצאת מזה". הוא נאלץ לחשוב על כיוונים אחרים. "עשיתי הסבה לגמרי והתחלתי לעבוד במכירת ביטוחים בחברת פניקס. הכי מצחיק, כשאנשים היו אומרים לי במוקד, מה אתה עושה פה? אתה לפני יומיים הוצאת שיר לכל המדינה, אחרי שנתיים אתה פה מוכר ביטוחים", הוא נזכר. "אמרתי שהכסף לא נופל מהשמיים".

בתקופה הקשה הזו, שטרית אפילו שקל לוותר על הקריירה המוזיקלית. "חד משמעית. היו מצבים שכבר אמרתי לעצמי, אני לא יכול לאכזב את ההורים שלי ולהגיד להם שכל מה שהשקיעו הולך לפח". המעבר הקשה הזה הוביל לתקופה של דיכאון. "אתה בן אדם בין 22-23, משתחרר מהצבא, מחפש את עצמך, אומר לעצמך אני לא יכול להתעסק במקצוע שלא מניב לי כלום".

מתוך הקשיים נולד השיר "מחשבות", שכתב בעצמו. "זה השיר שלדעתי השאיר אותי עד היום בפועל", הוא אומר. "השיר הזה בעצם הציג לי את התקופה הזאת של מחשבות - לא ידעתי מה אני עושה". נקודת המפנה הגדולה הגיעה כשהבמאי מאור זגורי התקשר אליו להצטרף למחזמר. "כשמאור דיבר איתי אישית הבנתי שכל הדבר הזה לא קרה סתם", הוא מספר. "אם אלוהים גרם לזגורי להתקשר ולהביא אותי למחזמר, יש סיבה שמשהו צריך לקרות פה". למרות חוסר הרצינות בהתחלה, זגורי פתח לשטרית עולם חדש. "הוא פשוט פתח לי את העולם הזה של המשחק. לקבל שיעור משחק ממאור זגורי, זה כאילו קיבלתי שיעורי משחק מ-The best".

כיום, אחרי ארבע-חמש שנים של עבודה על המשחק, שטרית רואה את עצמו גם כשחקן. "היום אני לא רק זמר. למדתי המון מהמשחק גם בקטע הזה שאתה משלב אותו עם הקליפים שאתה מוציא".

כעת שטרית מתכונן לקאמבק. "אני הולך לחזור הרבה יותר ממה שהייתי בהתחלה", הוא מבטיח. הוא הקים אולפן בית ועובד על אלבום חדש. "הדרך הזאת שעברתי גרמה לי להבין היום מה אני צריך. היום אני בא לעשות את המוזיקה שלי, אני בא לכתוב, להלחין, להפיק".

האם יהיה דואט עם עדן בן זקן באלבום החדש? "כתבתי דואט שהייתי אמור לעשות אותו עם עדן, משהו לא קרה עם זה", הוא מגלה. "זה לא התפתח, זה לא קרה. כן, היה הבאסה, לא יכול להגיד שלא. זה היה חלום שלי להוציא שיר עם עדן".

שטרית מסיים בהודיה לדרך הקשה שעבר: "כל דבר שעשיתי בדרך, גם אם זה היה נראה לי תמוה, הבנתי שזה היה חלק מהדרך שלי. זה בנה את יוסי שטרית זמר, יוצר, מפיק ושחקן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...