ברברה סטרייסנד חושפת את "הסוד של החיים" באלבום דואטים חדש

הזמרת האגדית משיקה בגיל 83 אלבום דואטים עשיר ומרגש עם פול מקרטני, בוב דילן, מריה קארי ועוד • האלבום לא מסתפק בשמות בלבד - מדובר בהפקה מוקפדת עם עיבודי מיתרים קלאסיים ושיתופי פעולה חוצי דורות

ברברה סטרייסנד בביקור בישראל (ארכיון). צילום: קוקו

ברברה סטרייסנד חושפת את "הסוד של החיים" באלבום דואטים חדש שמוכיח שגם בגיל 83 היא לא מפסיקה לחפש, לשתף פעולה עם הגדולים ביותר ולהפתיע את כולם.

The Secret of Life: Partners, Volume Two הוא המשך ישיר לאלבום הדואטים הקודם שלה מ־2014, והפעם היא מקיפה את עצמה ברשימת אורחים מרשימה שמחברת בין דורות וסגנונות – פול מקרטני, בוב דילן, ג'יימס טיילור, סטינג, סיל, סם סמית', אריאנה גרנדה, מריה קארי, לאופיי והוזייר.

האלבום לא מסתפק בשמות בלבד – זו הפקה יוקרתית ומוקפדת עם עשרות נגני כלי מיתר, תזמורים קלאסיים עשירים וסאונד חם ומלטף. כל פרט מוקפד, וכל שיר מקבל טיפול אישי שמבליט את החיבור בין הקולות. זו מוזיקה שמיועדת למי שאוהב לעצור רגע ולהקשיב לחוויה נעימה, מלוטשת ומלאת רגש.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Barbra Streisand‎‏ (@‏‎barbrastreisand‎‏)‎‏

בין הרצועות הבולטות באלבום נמצא My Valentine עם פול מקרטני, גרסה חדשה לשיר שמקרטני כתב לאשתו ננסי שבל. כאן הוא זוכה לעיבוד עשיר במיתרים ולשיחה מוזיקלית אינטימית במיוחד – כאילו שני חברים ותיקים יושבים יחד ומספרים זה לזו את הסיפור של חייהם.

The Very Thought of You עם בוב דילן הוא אחד מהרגעים הכי מסקרנים באלבום. מדובר בשיר סטנדרד ג'אזי משנת 1934 מאת ריי נובל – קלאסיקה שנודעה בביצועים של פרנק סינטרה, נט קינג קול, אלה פיצג'רלד וטוני בנט. אבל הפעם היא מקבלת צורה אחרת: דילן, שידוע בשירה החצי-מדוברת שלו, באמת שר כאן – ברוך ובפשטות מרגשת. לשמוע את דילן וסטרייסנד שרים את זה ביחד זה רגע מוזיקלי יוצא דופן, שבו שני עולמות נפגשים וממציאים מחדש שיר ישן.

בוב דילן, צילום: AFP

Letter to My 13-Year-Old Self עם לאופיי מוסיף רובד אישי מאוד – שיר על מבט לאחור ועל חיבוק עצמי בגיל ההתבגרות, בעיבוד חם ומרגיע. One Heart, One Voice מפגיש את סטרייסנד עם אריאנה גרנדה ומריה קארי – שלוש דיוות מדורות שונים שמצליחות ליצור הרמוניה במקום תחרות, ומגלות רוך והקשבה זו לזו. To Lose You Again עם סם סמית' מוסיף קו דרמטי ועכשווי יותר, עם הפקה פופית מודרנית שמרחיבה עוד את טווח הצבעים של האלבום.

"הסוד של החיים" אצל סטרייסנד מתגלה כיכולת לבחור שותפים בקפידה, להקשיב באמת לקול של האחר, ולספר סיפור חדש בכל שיר – גם כשהוא מוכר וישן. זה אלבום שמחבק את המאזין במוזיקה יפה ומוקפדת, ומשאיר מקום למחשבה ולרגש. ברברה סטרייסנד לא רק חוגגת את עברה המוזיקלי, אלא גם מוכיחה שוב את הרלוונטיות והיופי שבחיפוש המתמיד אחרי חיבור אנושי דרך שירה.

סטרייסנד, שנולדה בברוקלין באפריל 1942, היא אחת מהנשים היחידות שזכו בכל פרסי הבידור המרכזיים – אוסקר, גראמי, אמי וטוני (האחרון בפרס מיוחד). בשנה שעברה פרסמה את האוטוביוגרפיה שלה My Name Is Barbra, שהפכה לרב מכר בן כמעט אלף עמודים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר