להקת המטאל הישראלית Arallu . צילום: מריה אנגלר

"שוכחים את 7 באוקטובר, רק עזה קיימת": להקת המטאל הישראלית לא מתנצלת

להקת המטאל הישראלית המצליחה Arallu פועלת כבר שלושה עשורים ומוכרת בכל העולם • אלא שמלחמת "חרבות ברזל" גרמה להופעות באירופה ולפרויקטים שונים להתבטל • "אנחנו גאים במי שאנחנו ובמה שאנחנו עושים"

[object Object]

להקת המטאל הישראלית Arallu, שקיימת מאז 1997 והוציאה עד היום שמונה אלבומים, מתמודדת בחודשים האחרונים עם חרמות ותגובות קשות מצד חברות תקליטים ומועדוני הופעות ברחבי העולם – רק בשל היותה ישראלית. סולן הלהקה, דניאל, שידוע בשם הבמה "ג׳יני קינג", פרסם השבוע פוסט פטריוטי אך טעון, שבו תיאר כיצד חברות שבעבר חיזרו אחריהם, חזרו בהן מהסכמים, קיללו, ניתקו קשר או הסבירו שאין להן זמן, "מדובר בתירוצים. כשמישהו רוצה להוציא אלבום – הוא יוצא", אומר דניאל ל"ישראל היום".

במהלך השנים הצליחה Arallu להוציא כל אלבום בכמה מהדורות – קלטות, דיסקים, תקליטי ויניל – ואף אחת מהן לא עוררה בעיה פוליטית - ההפך, הלהקה זכתה לסיקור במגזינים גדולים בכל העולם - עד לאחרונה. לדבריו של דניאל, "כשהמלחמה התחילה, קיבלנו אינספור הודעות דאגה – מלהקות, ממפיקים, מאנשים שעובדים איתנו שנים. שאלו אם אנחנו בסדר, אם המשפחות בטוחות. אבל ברגע שישראל החלה להשיב אש – נעלמו הדאגות, פתאום אסור לנו להיות חלק מעולם המטאל".

כבר לא שופטים מוזיקאים לפי התוצר, צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של הלהקה

הדחייה אינה נוגעת רק להוצאת מוזיקה. שני סיבובי הופעות של Arallu שתוכננו לאירופה בשנה האחרונה, עם 12–13 הופעות כל אחד, בוטלו בזה אחר זה לאחר שמארגני BDS איימו על בעלי המועדונים שיפגינו נגדם ויפגעו בהם כלכלית אם יארחו את הלהקה. "הופענו בפסטיבלים ובמועדונים בכל אירופה, והתחושה היא שכבר לא שופטים אותך לפי המוזיקה שלך", אומר דניאל, "שופטים אותך לפי הדרכון שלך".

ואת המוזיקה של Arallu כבר מכירים בכל העולם. במשך כמעט שלושים שנה עוסקת הלהקה בביקורת על דתות, מלחמות קודש, קיצוניות אסלאמית ומאבקי דמים חוצי גבולות. אבל דווקא הלהקה שמדברת על המחיר שהדת גובה מהעולם, נרדפת עכשיו בגלל זהות לאומית. "מטאל זו מוזיקה קיצונית – גם בטקסטים, גם בסאונד – ותמיד חיפשו בה את המוזר, את האותנטי, את הקצה", מסביר דניאל. "להקות מישראל היו חלק מהעולם הזה. עכשיו, פתאום, להיות מישראל זה פסול. זה פרסונה נון גרטה, זה פוליטי".

"להיות מישראל זה פסול",

דניאל אוחז בדגל ישראל בפוסט שפרסם, ולדבריו, האבסורד הגדול ביותר הוא ביחס לדגלים: "יש להקות מנורבגיה או שבדיה, שמופיעות עם הדגלים שלהן בהופעות ועל עטיפות האלבום, ואף אחד לא אומר מילה. אבל כשאנחנו, להקה ישראלית, שמים דגל ישראל – זה כבר ג'נוסייד, פשיזם, פשע מלחמה. ולמה? לכולם יש אויבים. גם לנו. אבל כשזה קורה לנו, פתאום שוכחים את 7 באוקטובר. זה כאילו נעלם. רק עזה קיימת עכשיו".

למרות הכול, דניאל מסרב להישבר. הפוסט שפרסם משך תגובות רבות: "לא נתבכיין. אנחנו גאים במי שאנחנו, במה שאנחנו עושים, ואנחנו לא מתביישים לדבר על זה. Arallu תמיד הייתה להקה שמאמינה בעצמה, ואנחנו נמשיך להוציא מוזיקה – גם אם נצטרך להילחם על כל צעד".

דניאל הגיע לתקשורת הצ׳כית, שם כתבו עליו ועל Arallu בטור חריג: "העולם כה מעוות עד שהשנאה גוברת על השכל הישר, והקורבן מוצג כתוקף", כתב ואצלב קובארז’יק באתר Medium.cz. לדבריו, גם קהילת המטאל, שבעבר נחשבה חפה מפוליטיזציה, מושפעת כעת מהלך הרוח העולמי. "אפילו מוזיקאים קנוניים כמו רוג’ר ווטרס שונאים את ישראל בעיוורון מוחלט".

בהמשך הטור סיפר כי כשהציג לראשונה את Arallu, לא תיאר שיחזור אליהם כך: "לא שיערתי שבעתיד הקרוב אאלץ לדווח על מידע פחות נעים. מוזיקאים מישראל נפגעים מסנקציות תרבותיות רק בגלל זהותם – וזה רק מוכיח ששנאה פוליטית מחלחלת גם לעולם המוזיקה, שאמור היה להיות הדת הטובה ביותר של האנושות".

Arallu יופיעו במועדון הצוללות הצהובה בירושלים בתאריך 26.6 כחלק מפסטיבל מטאל מקומי.

גילוי נאות: הכותב היה המתופף של הלהקה עד לפני עשור, ואף ינגן איתם במופע הקרוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו