"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נחשף: זה השיר שהגישה פנינה רוזנבלום לאירוויזיון
פנינה רוזנבלום הוציאה בשנה האחרונה כמה להיטים ויראליים משעשעים על המצב במדינה והמלחמה • לקראת בחירת השיר לאירוויזיון, שלחה רוזנבלום לוועדה שני שירים: הראשון - "la Buena vida" (לחיות את החיים), שנפסל בגלל שהתפרסם לפני בחירת הוועדה, והשני - "Alive" שנחשף היום • את השיר הגישה רוזנבלום יחד עם המפיק המוזיקלי אורן כהן וחלקו נכתב באמצעות בינה מלאכותית • מה אתם חושבים – זה היה יכול להצליח?
פנינה רוזנבלום. צילום: דודי ועקנין
צפו:

נחשף: זה השיר שהגישה פנינה רוזנבלום לאירוויזיון

פנינה רוזנבלום הוציאה בשנה האחרונה כמה להיטים ויראליים משעשעים על המצב במדינה והמלחמה • לקראת בחירת השיר לאירוויזיון, שלחה רוזנבלום לוועדה שני שירים: הראשון - "la Buena vida" (לחיות את החיים), שנפסל בגלל שהתפרסם לפני בחירת הוועדה, והשני - "Alive" שנחשף היום • את השיר הגישה רוזנבלום יחד עם המפיק המוזיקלי אורן כהן וחלקו נכתב באמצעות בינה מלאכותית • מה אתם חושבים – זה היה יכול להצליח?

נתן סטולרו
,עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

איך היה נראה השיר לאירוויזיון 2025 לו היתה כותבת אותו פנינה רוזנבלום? כזכור, רוזנבלום הגישה שיר לוועדה המקצועית שבחרה עבור יובל רפאל את השיר לתחרות, "la Buena vida" (לחיות את החיים), אשר נפסל מאחר שפורסם לפני כן.

כעת, חשפה רוזנבלום את השיר הנוסף שהגישה ולא נבחר בסופו של דבר – "Alive". בניגוד לשירים הקודמים של רוזנבלום על המצב במדינה, הפעם לא מדובר בשיר היתולי, אלא רציני לחלוטין. השיר, שהוועדה לא בחרה בו בסופו של דבר כמובן, הוא בלדת פופ קצבית, בעלת נימה מעודדת עם מסרים של כוח ואחדות. בשיר יש חזרה רבה על משפטים כמו We are alive, we will survive, we are strong – והוא מתחבר מאוד לתחושה שלאחר 7 באוקטובר.

השיר פורסם על ידי רוזנבלום ברשתות החברתיות שלה וכן על ידי אורן כהן, המפיק המוזיקלי שכתב עמה את השיר והלחין אותו. "מה אתם אומרים על השיר שנבחר לאירוויזיון? הידעתם שזה השיר שאני הגשתי? מה דעתכם?", כתבה רוזנבלום בעמוד הפייסבוק שלה. השיר זכה לתגובות מעורבות: היו שאהבו מאוד את השיר ופירגנו ("מהמם! אהבתי מאוד"), כולל כאלה שאף הגדירו אותו כ"יותר טוב מהוריקן". אחרים חשבו שמדובר בהלצה לפורים.

פנינה רוזנבלום, צילום: אור גפן

"מכיוון שהשיר "La Buena Vida", שהיה הראשון שהגשנו לוועדה, לא יכול היה להתחרות, רצינו להגיש בכל זאת שיר", מספר היום אורן כהן לישראל היום, "פנינה כתבה כמה משפטים, שלחה אליי, ואני הוספתי וסידרתי את השיר. אחרי שהיא אישרה את הטקסט, הלחנתי והפקתי אותו. נעזרתי בכלי AI בעיקר בחלק של השירה. זה שיר מאוד עוצמתי, ולדעתי הוא יכול היה לייצג אותנו באירוויזיון בכבוד רב, במיוחד עם קולה המרגש של יובל רפאל". יש לציין כי הקליפ שמצורף לשיר נעשה על ידי בינה מלאכותית רק אתמול, לאחר פרסום שירה של רפאל והוא לא היה מיועד להיות הקליפ הרשמי לתחרות, אם וכאשר היה נבחר השיר.אז מה אתם חושבים? זה שיר שיכול להצליח יותר מ-New Day Will Rise או לא?

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...