"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כל החברים משתתפים: האזינו לביצוע המרגש לשירו של אריק איינשטיין
השיר האהוב "לשרוק בחושך" זכה לביצוע חדש של תזמורת המהפכה, בו שולבו קטעים של מוזיקאים ואמנים ששילבו פעולה עם איינשטיין • "ביצוע מחודש שמספר את המסע המוזיקלי והישראלי של כל המדינה"
אריק איינשטיין. צילום: קוקו

כל החברים משתתפים: האזינו לביצוע המרגש לשירו של אריק איינשטיין

השיר האהוב "לשרוק בחושך" זכה לביצוע חדש של תזמורת המהפכה, בו שולבו קטעים של מוזיקאים ואמנים ששילבו פעולה עם איינשטיין • "ביצוע מחודש שמספר את המסע המוזיקלי והישראלי של כל המדינה"

מאיה כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

במסגרת המופע החדש של תזמורת המהפכה המוקדש ליצירתו שלאריק איינשטיין, יעלה גם הביצוע לשיר "לשרוק בחושך", בו שילבו חברי התזמורת קטעי שריקות של אמנים ששיתפו פעולה עם איינשטיין. במסגרת הווידאו ארט במופע, ערכו את הביצוע המקורי של אריק עם השריקות שלהם ואנחנו קיבלנו הצצה לביצוע המרגש.

המוזיקאי והמעבד אמיר לקנר אמר: "השיר 'לשרוק בחושך' נכתב על ידי יענקל'ה רוטבליט והולחן על ידי מיקי גבריאלוב, בתקופה שבה המציאות הביטחונית בישראל הייתה מתוחה - בין מלחמת ההתשה למלחמת יום הכיפורים.

"כשבנינו את הרכב השירים עבור המופע 'תזמורת המהפכה מנגנים אריק איינשטיין', הרגשנו כמה השיר הזה מתאים למצב שלנו היום. מדינתנו הקטנה נמצאת כמעט תמיד בין מלחמות, בתקופות מתוחות, והשיר הזה הפך להמנון שמבוצע לאורך השנים, ותמיד רלוונטי. עלה בדעתי ליצור עיבוד חדש לשיר, שמשלב את קולם של יוצרים ויוצרות שעבדו ויצרו עם אריק לאורך השנים, מתחילת הקריירה הענפה שלו ועד לשנים האחרונות בהן יצר, וכך להוליד ביצוע מחודש שמספר את המסע המוזיקלי והישראלי של כל המדינה שלנו.

"עשרות אמנים ואמניות התגייסו למטרה בשיתוף פעולה מדהים, והמלאכה שלי הייתה להרכיב את הפאזל הקולי, לכדי יצירה קולית חדשה ומרגשת בה כל האמנים וגם חברי התזמורת, מלווים את אריק הצעיר בקולם. לאחר המופע הראשון , צופה שאל אותי האם חשבתי על החטופים במנהרות שעיבדתי את השיר - מי ייתן ותכף זה יעבור, ותף ידליקו אור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...