"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"זה המעט שאני יכול לעשות": תמיר גרינברג בראיון
אחרי שהוציא שני סינגלים שבהם הדהד את המאבק להשבת החטופים, המוזיקאי ממשיך ליצור ברוח התקופה • בראיון ל"ישראל היום" הוא מספר על הקשר עם משפחות החטופים, על הניסיון לנסוך קצת תקווה ועל תפקיד השירים בזמנים האלו

Loading...

Tamir Grinberg - Pass U By

"זה המעט שאני יכול לעשות": תמיר גרינברג בראיון

אחרי שהוציא שני סינגלים שבהם הדהד את המאבק להשבת החטופים, המוזיקאי ממשיך ליצור ברוח התקופה • בראיון ל"ישראל היום" הוא מספר על הקשר עם משפחות החטופים, על הניסיון לנסוך קצת תקווה ועל תפקיד השירים בזמנים האלו

מאיה כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחרי "U Should Be Here'' ו"Bring You Home", שירים שיצאו בחודשים האחרונים כדי לתמוך במאבק להחזרת החטופים, תמיר גרינברג ממשיך ליצור ברוח התקופה, ומוציא את "Pass U By", סינגל חדש מתוך אלבום הבכורה אשר ייצא בקרוב, שאותו כתב והלחין.

גרינברג, המשתמש במוזיקה שלו גם כדי להעלות מסרים שחשובים לו, בוחר בשיר החדש כדי לדבר על המציאות הקשה, על המחשבות הרעות שחולפות אצל כולנו ועל ההבנה שפשוט צריך לתת להן לחלוף.

"זו תקופה קשה ולא פשוטה לכולנו", אומר גרינברג. "אני חושב שהמוזיקה משתנה יחד איתנו. אני כותב את המוזיקה ביחד עם הזמנים, והזמנים משפיעים על המוזיקה. לפני כמה חודשים הוצאתי את השיר שזועק להחזיר את החטופים, דבר שעדיין לא קרה. אני אמשיך לשיר אותו בהופעות בארץ ובחו"ל עד שהם יחזרו כדי להדהד את המסר הזה. זה משהו שחייב לקרות, וזה המעט שאני יכול לעשות. השיר החדש עוסק במחשבות השליליות שמעסיקות אותנו בעיקר בתקופה הזו. ניסיתי להעביר דרכו קצת תקווה או נחמה, משהו שישחרר אותם בתקופה הזו".

תמיר גרינברג, צילום: יאיר סיגרון

אתה בקשר עם משפחות החטופים? קיבלת תגובות מהן לאחר השיר שקרא להשבתם?
"בטח, אני בקשר ישיר עם הרבה משפחות של חטופים, וכמובן עם המטה. הופעתי בכיכר ובעצרות הרבה פעמים, והאמת שהשיר הזה נכתב אחרי שהייתי בבית משפחתה של ירדן רומן, שהיתה חטופה וחזרה במסגרת העסקה בנובמבר. הזמינו אותי לבית המשפחה והעברנו שם יחד ערב מיוחד, חזרתי הביתה וכתבתי את השיר הזה. זה לחלוטין היה בהשראתם, וזו הזעקה הזאת שנשמעת מאז. אני רואה שהם משמיעים את השיר בכיכר בליווי סרטוני וידאו שונים, משתמשים בזה בכנסים ברחבי העולם, ואני מרגיש שלשיר יש תפקיד".

נדמה שלאמנים עצמם נוסף תפקיד חדש מאז 7 באוקטובר.

"אני לא מרגיש שהתפקיד של המוזיקה השתנה, אבל אני כן רואה במפגשים שאני מקיים בכל מיני מקומות שיש לשירים השפעה גדולה. אנשים ממש מגיבים לטקסטים. זה קורה למשל במפגשים בבתי חולים, במלונות של מפונים, בבסיסי הצבא. לפעמים אני נמצא במצבים שקשה לי לשיר בהם. למשל, השורה 'לאבד משהו שאתה לא יכול להחזיר' מהביצוע שלי ל־FIX YOU. אני שואל את עצמי איך אפשר לשיר את זה לאנשים שאיבדו את הכל?"

גרינברג יופיע ב־18 באוגוסט בהיכל התרבות ת"א.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...