"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"רק אמנים בודדים רוצים להופיע בישראל עכשיו"
כל חובב מטאל מקומי מכיר את ישי שוורץ כמפיק בולט בתחום • עכשיו, כשהוא מוציא אלבום חדש עם הלהקה שלו - הוא חושף את הטראומה הגדולה שעבר ממש לאחרונה • "אין מקאברי מזה"
Tomorrow’s Rain. צילום: אן קתרין סוואלו

"רק אמנים בודדים רוצים להופיע בישראל עכשיו"

כל חובב מטאל מקומי מכיר את ישי שוורץ כמפיק בולט בתחום • עכשיו, כשהוא מוציא אלבום חדש עם הלהקה שלו - הוא חושף את הטראומה הגדולה שעבר ממש לאחרונה • "אין מקאברי מזה"

עמי פרידמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בסצנת המטאל הישראליתישי שוורץמוכר בעיקר כמפיק הבולט בתחום, וכמי שהביא לישראל לאורך שנים רבות כמה מהשמות האהובים והחשובים ביותר בז'אנר.

אבל לצד הפקה הוא גם מטפח את Tomorrow’s Rain, הרכב משלו, שהוציא בשבוע שעבר את אלבומו השני "Ovdan". כמשתמע משמו, מדובר ביצירה בהשראת מקרי מוות ואובדן שפקדו אותו ואת להקתו. אבל לאחרונה הוא וחבריו קיבלו תזכורת קרובה מאי־פעם לארעיותם של החיים.

"לילה אחד, בערך חצי שנה לאחר סיום ההקלטות, התחלתי להרגיש כאילו מישהו עומד מעלי עם פטיש ודופק לי מסמרים בחזה", מספר שוורץ, (48). "במשך שעתיים-שלוש חשבתי שמדובר בהתקף חרדה. ב־6:00 בבוקר הבנתי שאני לא מסוגל יותר והלכתי לבית חולים. עשו לי בדיקת טרופונין, ואמרו לי: 'אתה עובר אירוע לב, אתה הולך להישאר פה הרבה זמן'. לפני שבכלל קלטתי מה קורה איתי עשו לי היפוך קצב לב, מכות חשמל כדי להחזיר את קצב הלב למצבו הרגיל".

שוורץ עבר אירוע קשה שגרר תקופת החלמה ארוכה, שבמהלכה גם איבד את קולו לאחר שצינור הוחדר לריאותיו. אחרי ששינה הרגלים של שנים, נגמל מעישון והשיל עשרות קילוגרמים ממשקלו, הוא חשב שיציאת האלבום מתקרבת. אבל "אובדן" נאלץ להמתין עוד בטרם יצא - הפעם בגלל בסיסט ההרכב, יגל כהן, שמצא את עצמו בסיטואציה דומה.

"כשחשבתי שאנחנו עולים על איזה גל עם הלהקה, רגע לפני שהאלבום יצא - יגל חווה אירוע לב גם הוא, בגיל דומה", מספר שוורץ. "תחשוב, שני חברי להקה עוברים אירוע לב לפני אלבום בשם 'אובדן'. אין מקאברי מזה".

ישי שוורץ (שני משמאל) והלהקה, צילום: דורי בר אור

עתיד מעורפל

האלבום, כאמור, יצא לאחרונה, ובו חברי הלהקה משתפים אמנים מהארץ ומהעולם ושרים באנגלית ובעברית. השיר המוביל באלבום הוא "דרכים", ובו מתארח סולןכנסיית השכל, יורם חזן. אף שהאלבום נכתב טרום 7 באוקטובר, רבים משיריו מתכתבים עם הנושא.

לפי שוורץ, הקליפ הופק במטרה שיגיע לקהל בחו"ל ויתאר בפניו את הלך הרוח בישראל בתשעת החודשים האחרונים, משימה שהוא מוצא עצמו מתמודד איתה גם בכובע המפיק. "רק אמנים באודדים רוצים להופיע בישראל עכשיו, וזה לא כי הם מפחדים מטילים, אלא כי הם רוצים להימנע מההתקפות שהם יחטפו ברשת".

התמודדת גם עם כמה ביטולים על רקע אידיאולוגי.
"זה קרה לנו עם הלהקה Cradle of Filth, שהם מבטלים סדרתיים".

אתה מעריך שיהיה קשה להביא אמנים בינלאומיים לישראל גם כשהמצב יירגע כאן?
"כל המפיקים לא ממש יודעים. אבל גם אם מחר נתחיל לקבל גוונים של נורמליזציה - זה לא יקרה מהיום למחר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...