ג'קי מקייטן | צילום: משה שי

75 אלבומים ל-75 לישראל: הקסם השחור

אלבומו השני של ג'קי מקייטן המשיך לבסס את מעמדו כסנסציה בעולם הזמר המזרחי • אמנם רוב להיטיו הזכורים כמו "מריומה" ו"המענטזת" שייכים לאלבום אחר, אך זוהי ללא ספק הוא היצירה המשמעותית ביותר שלו

אלבום: הקסם השחור
אמן: ג'קי מקייטן
שנת הוצאה: 1981
שירים בולטים: "בואי נערה", "ילד שלי", "חביבי", "הקסם השחור", "דני גיבור"

אלבומו השני של מלך החאפלה ג'קי מקייטן יצא בתחילת שנות השמונים והמשיך לבסס את מעמדו כסנסציה עולה בעולם הזמר המזרחי. קרדיט גדול מכך חייב להינתן לשיר הנושא, שאמנם בוצע בעבר על ידי זמרים כמו ניסו מתתיה דריו, אך היה זה מקייטן שהפך את השיר לקלאסיקה בתקופה בה הזמר המזרחי נתחם בין גבולות דוכני הקסטות בתחנה המרכזית הישנה.

מקייטן, סוג של גיבור לא מושר של המוזיקה המזרחית, לא הפך להיות סמל כמו זוהר ארגוב ובאותו שלב גם לא ממש זכה להשמעות ברדיו. מאמצע האייטיז הוא הפך מוכר יותר בזכות להיטים מאלבום אחר, כמו "מריומה" ו"המענטזת", אבל יש מי שזוכר לו דווקא את "הקסם השחור" יותר מיתר האלבומים, כיצירה המשמעותית ביותר שלו. אלבום שמקייטן, על פי האגדה, מחק לחלוטין בגחמה של רגע והקליטו מחדש שוב, ואשר זכה להוצאה מחודשת ב-2019.

האזינו לאלבום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...