רגע אחרי שהרים את ההאנגר שלוש פעמים ברצף עם להקת הדורבנים שהתאחדה לקאמבק מרגש, ורגע לפני שהם הולכים לעשות את זה פעמיים בקיסריה, גיא מזיג, חבר הלהקה ומוסיקאי מוכשר בפני עצמו חובר לפרויקט "המשקפיים של נויפלד" של המפיק והמלחין שמוליק נויפלד, שמשתף פעולה עם מגוון אמנים ומעניק לכל שיר חדש שלו צבע אחר. את השיר "תמיד ילדים" שהלחין עיבד והפיק שמוליק, כתב מזיג ברגע כואב של מקרה עצוב במשפחה, מותו של האחיין שלו בן ה-10 שהיה חבר קרוב מאוד של בתו האמצעית, לה הקדיש את השיר, מתוך רצון לחזק אותה ולסייע לה במצב הקשה איתו התמודדה.
"שמוליק פנה אלי עם הלחן, אמר לי יש פה לחן מעניין שיצא לי במסגרת הפרויקט ומיד כששמעתי אותו אהבתי" מספר מזיג איך נולד שיתוף הפעולה "הוא אמר שישמח שאני אשיר ואם אני מרגיש שאני יכול לכתוב על זה, שאכתוב. הלחן פשוט ישב עלי כמה ימים ונקודת החיבור היתה כזאת שהשיר ממש גדל עלי. באותה התקופה הילדה האמצעית שלי התמודדה עם מוות של בן דוד שלה, שהיה מאוד קרוב אליה, בן בית פה, והיינו צריכים לבשר לה שבן הדוד שלה איננו, בגיל 10. קשה לתפוס את זה אבל זה דכאון ואבל של ילדה, שצריך להבין איך מכילים ומתנהלים והשיר בעצם נכתב על זה. אחרי שהשמעתי לה ואחרי הרבה דיונים החלטנו ללכת עם זה עד הסוף והיא גם מופיעה בקליפ".
איך היה שיתוף הפעולה עם שמוליק?
"זו פעם ראשונה שאני משתף פעולה עם שמוליק וזה היה מדהים. בכלל, זו תקופה בה אני רוצה לשתף פעולה, אני אחרי שני אלבומים שלי שברוך השם הצליחו יפה מאוד והתגעגעתי לדברים שהם לא אני, כי שני האלבומים האלה היו אני מאה אחוז, הרגשתי שבא לי לעשות שיתופי פעולה, להתערבב עם כל מני דברים וזה בא לי הכי טוב, הסתדר מושלם".
ואם כבר שיתוף פעולה, הרמתם את ההאנגר במופע האיחוד של הדורבנים, ועוד שתי קיסריות לפניכם (18 ו-20 במאי). זה היה כמו שקיווית?
"זה היה טירוף , מי שראה קצת בסטוריז ראה שהיה פשוט טרוף אחד גדול, מדהים. ידעתי שזה יהיה ככה, חוויתי את כל הקהל שאמר לי כל הזמן לא תתאחדו לשנייה וחצי? ידעתי את מידת הגעגוע ומתוך זה פעלנו ושלושת הערבים האלה היו מדהימים במובן הזה שהקהל שר כל מילה, גם שירים שלא היו אז להיטים, כל שיר בכל האלבומים נהיה דבר וזו היתה חוויה מדהימה. אנחנו על הבמה נזכרנו בעצמנו, במה היה קורה כשהיינו מופיעים יחד, בשטיקים של ההופעה, בכל מה שהיה קורה באופן טבעי וחזר אלינו בשלושת הימים האלה, זה היה קסום".
ועכשיו קיסריה, יש מחשבה להמשיך עם זה? גם אחרי שתי ההופעות המתוכננות?
"בגדול לא מתוכנן המשך, אולי אולי אולי, ואני אומר אולי, כי אני בעצמי לא יודע, אולי אחרי קיסריה תהיה הופעה אחרונה בהחלט , ואז עוד כמה שנים שוב נעשה את זה, כרגע זה לא מתאפשר אופרטיבית לרוץ עם זה, אבל האמת היא שאי אפשר לדעת מה יהיה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו