"מייצגת בגאווה את המקהלות": מייסדת המקהלה הוותיקה שזכתה בפרס למפעל חיים

כשמגיע אז מגיע: נעמי פארן, מייסדת מקהלת מורן, התבשרה לאחרונה על זכייתה בפרס אמ"י למפעל חיים • "אני מתרגשת מאוד

נעמי פארן, מייסדת מקהלת מורן, צילום: נגה שדמי

"אני מתרגשת מאוד. בחרו בי כחלק מקבוצה מדהימה של אמנים, הגדולים ביותר שיש לנו - שלום חנוך, חוה אלברשטיין - דווקא בי, מנצחת מקהלות", כך מספרת נעמי פארן (70), מייסדת מקהלת מורן, שהתבשרה לאחרונה על זכייתה בפרס אמ"י למפעל חיים.

"הזכייה מפנה זרקור אל שני עולמות, עולם הניצוח ועולם המקהלות, ואני מרגישה שאני מייצגת בגאווה את המקהלות בישראל. לא רק את מורן, אלא את התחום הווקאלי בישראל", אמרה.

פארן, ילידת קריית אונו, שרה במקהלות מילדות, ובהמשך למדה ניצוח וחינוך. בתחילת שנות ה-80, כמורה צעירה למוזיקה, עברה למושב בית יצחק, ושם הקימה מקהלה בית-ספרית קטנה - אך בו-בזמן חלמה על מקהלה אחרת. "חלמתי על מקהלה שתוכל לשיר גם רפרטואר קלאסי וגם ישראלי, ותמיד באופן הכי כיפי".

טקס פרס למפעל חיים של אמ"י // צילום: משה בן שמחון, בימוי מצלמות: ריקי אריכא, בימוי מופע: גיא ברכה

המקהלה שייסדה פארן נעשתה בזמן קצר אחד הגופים המוזיקליים החשובים בארץ. "הייתי אמביציוזית מאוד ותמיד הבטתי קדימה. שלוש שנים בלבד אחרי שנוסדה המקהלה כבר ביקרנו לראשונה בגרמניה, וכעבור שנה-שנתיים נוספות כבר הופענו עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית".

מה היה מצב הוראת המוזיקה אז לעומת היום?
"בשנות ה-80 היה רצון עז לקדם ולהתקדם, ליצור שיטות חינוך מוזיקלי חדשות ולפתח את הוראת המוזיקה. כיום יש לצערי נסיגה גדולה. המון מורים ומורות למוזיקה נפלטים מהמערכת, והחינוך המוזיקלי המסורתי הולך ומצטמצם".

מקהלת מורן גדלה והתפתחה עם השנים, וכיום היא כוללת חמישה הרכבים שונים - מ"קטנטני מורן", מקהלה המיועדת לילדים בני 7-5, ועד לאנסמבל זמרי מורן, הרכב הבוגרים של המקהלה. "אין דבר מרגש יותר מלשמוע ילדים שרים מדויק, יפה ובהתכוונות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר