אלמז מנגיסטו על כתב חדשות 12: ״צריך להריץ אותו לראשות הממשלה״

מגישת חדשות 12 חשפה בפודקאסט מה קורה באולפן בדקות המתוחות שלפני נחיתת הטילים, ולא חסכה מחמאות מהקולגה הוותיק שמחכה לה תמיד בשטח • למה לדבריה צריך לשלוח אותו לטהראן • ואיזה טריק משותף מחזיק אותם בשידור חי

יולן כהן ואלמז מנגיסטו , אינסטגרם
יולן כהן ואלמז מנגיסטו | צילום: אינסטגרם

מגישת חדשות 12, אלמז מנגיסטו, הרעיפה מחמאות יוצאות דופן על הכתב ברהנו טגניה. בפודקאסט "טו שוט" מבית "המטחנה" היא כינתה אותו "נכס ביטחוני", ואף הציעה בחיוך להריץ אותו לראשות הממשלה.

מנגיסטו, שרגילה להחזיק שעות ארוכות של שידור חי, חשפה בשיחה הצצה מלאת הומור למה שקורה מאחורי הקלעים באולפני החדשות, במיוחד בלילות המטחים מאיראן. לדבריה, ברוב הלילות האלה מי שעמד איתה בשטח היה טגניה, שחשף באביב את השמות שבחר לתאומים שלו.

"הוא חוזר כמו סופרמן"

"תמיד כשאנחנו בשידור ויש טילים, מי איתי בשטח? תודה לאל, ברהנו טגניה. הוא חוזר כמו סופרמן. אין עליו בעולם", אמרה. "אם יש קונצנזוס במדינת ישראל, זה הוא. הוא נכס ביטחוני, בבקשה תשלחו אותו לטהראן, הוא מביא לכם עסקת שלום מקמפ דייוויד מהחלומות".

ומשם הדרך לפוליטיקה הייתה קצרה. "אין בן אדם שלא אוהב אותו", המשיכה. "זה הבן אדם היחיד במדינת ישראל שצריך להריץ אותו לראשות הממשלה. הוא יביא אלף מנדטים של אחדות".

חצי שעה של אותו משפט

מנגיסטו סיפרה גם על האתגר שכל מגיש מכיר: למשוך זמן בשידור חי בזמן ההמתנה לטילים. "יש את החצי שעה שמודיעים שיש טילים בדרך. יש דרמה, אבל אין דרמה כי עדיין אין טילים", תיארה.

"ברהנו פשוט גאון, במשך חצי שעה הוא אמר את אותו המשפט מכמה כיוונים שונים. ואני שואלת אותו שוב ושוב באותה צורה, רק מקווה שהוא לא יחזיר אליי את השידור, והוא מקווה שאני אקח ממנו". ובסוף, כך לדבריה: "עוד לפני שהטיל נוחת, ברהנו כבר שם מחכה לו ומשדר".

ברהנו טגניה, נמצא בכל מקום | צילום: צילום מסך - ''אברי ושרקי'', קשת 12
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר