"מי שחושב שאוהד מטומטם שיחשוב שוב!". אחרי העימות המתוקשר בין כוכב הריאליטי אוהד בוזגלו לעיתונאית חדשות 12 אדוה דדון, גם אביו, יעקב בוזגלו, נכנס לתמונה. בפוסט ארוך שפרסם היום (שני), יצא להגנת בנו, מתח ביקורת על פרסום ההתכתבות בין השניים והסביר מדוע בני המשפחה אינם מתערבים בהחלטותיו של אוהד.
"אני ממליץ לכל מי שמטיל ספק באינטליגנציה של אוהד לשבת מולו לשיחה", כתב בוזגלו האב. "אולי אחרי השיחה תבינו כמה אתם רחוקים מלהכיר אותו".
דבריו מגיעים בעקבות חילופי ההודעות שנחשפו אתמול בין אוהד לדדון, לאחר שהעיתונאית החלה לעבוד על תחקיר הנוגע לכוכב "הבוזגלוס". באחת ההודעות ששלח לה כתב אוהד: "כדאי שתמתיני בסבלנות לדברים גדולים שהולכים להתרחש בארץ ובעולם". דדון, ששיתפה חלק מההתכתבות, הבהירה כי תמשיך בעבודתה העיתונאית.
"לאף אחד במשפחה אין זכות להתערב"
בפוסט התייחס יעקב גם לשאלה שלדבריו חוזרת שוב ושוב מצד הציבור: מדוע בני משפחת בוזגלו אינם מתערבים בחייו של אוהד. "לא מעט פעמים שואלים אותי, וגם בני המשפחה נשאלים: איך יכול להיות שהמשפחה לא עוזרת לאוהד?", כתב. "התשובה פשוטה: לאף אחד במשפחה אין זכות להתערב בחייו של אוהד בלי שהוא מבקש זאת".
האב הדגיש כי מדובר באדם בוגר בעל משפחה משלו: "להזכירכם, אוהד בן 45, אב לארבעה ילדים מקסימים, שניים מהם עומדים בפני גיוס לצה"ל. הוא אדם בוגר, עם משפחה משלו, וזכותו לנהל את חייו בעצמו".
בוזגלו ביקש להבהיר כי הקשר המשפחתי לא נותק וכי בני המשפחה ממשיכים ללוות את אוהד. "אדם שזקוק לעזרה צריך גם לבקש אותה", כתב. "אוהד ואנחנו נמצאים בקשר רצוף, כמעט יום־יומי. אנחנו מדברים, אנחנו כאן בשבילו, ואנחנו משפחה. אבל כשאדם לא מבקש עזרה, אי אפשר לכפות אותה עליו".
"זה מאוד מכעיס אותי"
בהמשך עבר בוזגלו להתייחס ישירות לאדוה דדון ולהחלטתה לפרסם את חילופי הדברים עם בנו. הוא הדגיש כי הביקורת שלו אינה מופנית לעצם הכנת התחקיר.
"אין לי שום בעיה עם עבודתה העיתונאית של אדווה. היא כתבת חוקרת, וזכותה ואף חובתה לעשות את עבודתה", כתב. "אבל יש לי בעיה גדולה עם העובדה שהתכתבות פרטית כזאת הגיעה לתקשורת, במיוחד כאשר, לפחות בעיניי, לא נאמר בה דבר שמצדיק את הפרסום. זה מאוד מכעיס אותי".
הוא המשיך ופנה לעיתונאית במסר ישיר: "אני ממליץ לאדווה להמשיך לעשות את עבודתה העיתונאית, אך לזכור שמאחורי כל כתבה עומדים בני אדם, משפחות וילדים".
לדבריו, "אפשר לחקור, אפשר לשאול ואפשר לפרסם, אבל צריך גם לדעת לקחת אחריות על התוצאות ולהיזהר מלגרום נזק בלתי הפיך לשני הצדדים".
יעקב בוזגלו לחדשות 12: "כבר טעה איתי בעבר ושילם לא מעט"
לקראת סיום הפוסט חזר יעקב לבנו והבהיר כי ימשיך לעמוד לצדו גם כשמתעוררת סביבו ביקורת ציבורית. "אוהד הוא הבן שלי, ואני אמשיך לעמוד לצדו", כתב. "לא כדי לפטור אותו מביקורת, אלא כדי להזכיר לכולם שלפני ששופטים אדם, כדאי להכיר אותו".
את דבריו חתם בהערה נוספת, הפעם כלפי גוף התקשורת שבו עובדת דדון: "תזכורת קצרה: הערוץ שאדווה עובדת בו כבר טעה איתי בעבר ושילם לא מעט".
בוזגלו לא פירט בפוסט לאיזה מקרה קודם התייחס או מה עמד מאחורי הטענה לגבי התשלום. דבריו מצטרפים לעימות שכבר התפתח בין בנו לעיתונאית, בזמן שהתחקיר שעליו עובדת דדון טרם פורסם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
