מאז שהציל מאות נוסעים בטיסת "פליי דובאי", יניב חיון לא מפסיק לקבל אהבה והוקרה מכל עבר. הגיבור הישראלי, שמצא את עצמו בלב דרמה בינלאומית, העלה פוסט מרגש שבו שיתף על מפגש בלתי צפוי במהלך הליכה שגרתית בחוף הים. חיון סיפר כי נתקל במקרה במיכאל וידל, ראש עיריית רמלה - העיר שבה נולד וגדל.
"זכיתי לפגוש את מיכאל וידל", כתב חיון לעוקביו. "שיתפתי אותו בסיפור הגבורה והנס שחווינו בטיסת פליי דובאי, והוא, כאיש חיל האוויר בעברו, התרגש ונפעם ואמר שגם בשנותיו בחיל האוויר לא נתקל בנס שכזה". את הפוסט סיכם חיון במסר מאמין ומחזק: "יש רגעים שמזכירים לנו ששום דבר בחיים אינו מובן מאליו. תודה לבורא עולם על הנס, על החיים ועל הזכות לספר את הסיפור".
הדרמה בתא הטייס והתגלית המפתיעה
כזכור, הנס שאליו התייחס ראש העיר התרחש כאשר המטוס החל בצלילה חדה של כ-17,000 רגל שנמשכה כ-10 שניות בלבד. לאחר שהופעלה אזעקת טרור, חיון וישראלים נוספים (בהם אסף רג'ואן, צביקה מנס וד"ר שוטה מוסייב) רצו לקדמת המטוס ופרצו את דלת תא הטייס. חיון זיהה את טייס המשנה העומאני מנסה להרוס את מכשירי הניווט, תפס אותו בחניקה ("צ'וקהולד") וגרר אותו בכוח החוצה. מיד לאחר מכן, הוא תפס את הגה המטוס ומשך אותו לאחור כדי ליישר את כלי הטיס - פעולה שלדבריו למד מצפייה ארוכת שנים בסדרה "תעופה בחקירה".
מבחינת העולם כולו חיון הוא גיבור ללא עוררין. השרברב הישראלי, שמחזיק בציון חריג באתר "מידרג", זכה להד בינלאומי חסר תקדים. הוא זכה לשבחים מנשיא ארה"ב דונלד טראמפ שכינה אותו "בחור כלבבי" והתלוצץ שחיון "יכול להיות השרברב שלי".
בנוסף, הוא נפגש עם שגריר ארה"ב מייק האקבי ועם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שאף אמר עליו בבדיחות "ממליץ בחום!". כדי להשלים את התמונה, יו"ר הכנסת אמיר אוחנה כבר קרא להעניק לחיון את הכבוד להשיא משואה ביום העצמאות הקרוב.

