"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
קורע לב: התמונה האחרונה שהעלתה ליה כהן מלכה רגע לפני האסון
ליה כהן מלכה, בת 35 מראשון לציון, נרצחה הבוקר בפיצוץ מטען שהוטמן ברכבה בלב פקק בנתיבי איילון • שעה קלה לפני הטרגדיה היא פרסמה ברשת תמונה של בתה הקטנה • בעלה הפרוד, שנגדו הוגשו בחודשים האחרונים שתי תלונות על איומים, נחקר בחשד למעורבות
ליה כהן מלכה ז''ל. צילום: אינסטגרם

קורע לב: התמונה האחרונה שהעלתה ליה כהן מלכה רגע לפני האסון

ליה כהן מלכה, בת 35 מראשון לציון, נרצחה הבוקר בפיצוץ מטען שהוטמן ברכבה בלב פקק בנתיבי איילון • שעה קלה לפני הטרגדיה היא פרסמה ברשת תמונה של בתה הקטנה • בעלה הפרוד, שנגדו הוגשו בחודשים האחרונים שתי תלונות על איומים, נחקר בחשד למעורבות

,עודכן
0השמעה
[object Object]

תמונה אחת, רגעים לפני האסון.ליה כהן מלכה, בת 35 מראשון לציון, שנרצחה הבוקר (חמישי) בפיצוץ מטען חבלה שהוטמן ברכבה בנתיבי איילון, פרסמה זמן קצר קודם לכן תמונה של בתה הקטנה, שמצטיירת כעת כאחד התיעודים האחרונים שלה. מותה הקשה של כהן מלכה, רואת חשבון נורמטיבית וללא עבר פלילי, מזעזע את ישראל, והחקירה מתמקדת בבעלה הפרוד.

הסטורי האחרון וקורע הלב של ליה,צילום: צילום מסך אינסטגרם

פרטי האירוע הקשה

על פי פרטי החקירה שמותרים לפרסום, כהן מלכה נרצחה באמצעות מטען חבלה במשקל כחצי קילוגרם שהוטמן ברכבה והתפוצץ בעיצומו של פקק תנועה עמוס סמוך למחלף חולון. מיד לאחר הפיצוץ עלה הרכב באש, וחובשי מד"א שהגיעו למקום נאלצו לקבוע את מותה בשל הפציעות והכוויות הקשות. הרכב שבו נסעה היה שייך לאחיה.

בעלה הפרוד של המנוחה נחקר בשעות אלו בחשד למעורבות ברצח, ובכוונת המשטרה לעצור אותו רשמית. מחר (שישי) הוא צפוי להיות מובא בפני בית המשפט לדיון בבקשה להאריך את מעצרו. יודגש כי בשלב זה מדובר בחשוד שטרם הורשע.

הקריאה הראשונה למד"א אחרי הפיצוץ במכונית בכביש 20 // מד"א

הבעל הפרוד תחת מעקב

מהחקירה עולה תמונה מטרידה של חודשים שקדמו לרצח. לפי הפרסומים, כהן מלכה ובני משפחתה הגישו בחודשים האחרונים שתי תלונות נגד הבעל הפרוד. במרץ האחרון הגישה המנוחה תלונה לאחר שהפרוד איים על אביה, החשוד נחקר, הודה במעשים, והתיק נסגר אז במסגרת הסדר מותנה. כחודש לאחר מכן, בסוף אפריל, הגיש האב תלונה נוספת בגין איומים חוזרים, ובעקבותיה בוטל ההסדר המותנה. בשבועות הקרובים תכננה המשטרה להגיש נגד החשוד כתב אישום בגין שני אירועי האיומים.

אביה של ליה, יעקב מלכה, דמות מוכרת בעולם המסעדנות, ספד לבתו בכאב גדול. "ילדה טובה, מדהימה, כל החיים שלה עשתה רק טוב למשפחה ולסובבים אותה", אמר. "היא ילדה נורמטיבית, עבדה 14 שנה במשרד רואי חשבון גדול והייתה מקובלת על כולם. היו ויכוחים בינה לבין בעלה והם הגיעו למבוי סתום, עד לטרגדיה הגדולה הזאת".

ליה כהן מלכה יחד עם בתה הקטנה,צילום: אינסטגרם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו