"לשחרר את עזה": כוכב המורדים תוקף את ישראל

בנחמין רוחאס, שגילם את דמותו של פבלו האייקוני בטלנובלה האהובה של דור שלם בישראל, שיתף בחשבונו באינסטגרם מסר פרו-פלסטיני נגד הלחימה בעזה

''המורדים''. צילום: יח''צ

דור שלם של ישראלים שגדל על "המורדים" בתחילת שנות ה-2000 קיבל הבוקר (שישי) הפתעה לא נעימה מאחד מכוכבי הסדרה. בנחמין רוחאס, שגילם את דמותו האייקונית של פבלו בוסטמנטה בטלנובלה הארגנטינאית שכבשה את ישראל, שיתף בסטורי בחשבון האינסטגרם שלו שבו עוקבים כ-1.8 מיליון איש, פוסט עם הכיתוב free gaza, ויצא בגלוי נגד הלחימה של ישראל ברצועה. המהלך עלול לעורר אכזבה בקרב המעריצים הישראלים של הכוכב, שמילא אולמות ענק בסיבובי הופעות בישראל עם להקת "Erreway".

FREE GAZA, צילום: צילום מסך - אינסטגרם

הסטורי שהפיל את המעריצים הישראלים

עבור המעריצים הישראלים, שעוד נוצרים בחיבה מיוחדת את הכוכב שכבש את ליבם בגיל ההתבגרות, מדובר בסטירה כואבת. בישראל, "המורדים" היתה יותר מסדרה. סיבובי ההופעות של ארבעת כוכבי הלהקה "Erreway" בהיכל מנורה בתל אביב נחקקו בזיכרון של דור שלם.

הסדרה "המורדים" שודרה בארגנטינה בין 2002 ל-2003 והגיעה לישראל זמן קצר לאחר מכן. היא עסקה בחייהם של תלמידי פנימייה יוקרתית בבואנוס איירס בשם "Elite Way School", ונגעה בנושאים שנחשבו באותה תקופה לנועזים: פערי מעמדות, מרד נגד סמכות, התבגרות מינית וחברויות מורכבות.

במקביל להקרנת הסדרה הוקמה להקת נוער בשם "Erreway", שכללה את ארבעת הכוכבים הראשיים: לואיסנה לופילטו (מיאה), בנחמין רוחאס (פבלו), קמילה בורדונבה (מריסה) ופליפה קולומבו (מרסלו). הלהקה הפכה לתופעה עולמית ומכרה מיליוני אלבומים.

בנחמין רוחאס בתקופתו במורדים, צילום: מתוך האינסטגרם של בנחמין רוחאס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר