"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"איבדתי הכל": אמריקנית פתחה בית קפה ברמאללה - ונעקצה בענק

צעירה שגדלה בארצות הברית החליטה להגשים את עצמה ולפתוח עסק - רחוק מהבית • היא נפלה קורבן לעוקץ, נעצרה על ידי המשטרה ומתחננת לתרומות • ברשת עקצו: "ואו, האחים הפלסטינים שלך רימו אותך? אני לא מאמינה!"

,עודכן
0השמעה
אזרחית אמריקאית נפלה קורבן לעוקץ ברמאללה. צילום: צילום מסך

אזרחית אמריקנית החליטה לקחת את כל החסכונות שלה בהגשמת חלום - מטרה ראויה לכל הדעות, אלא שהחלום שלה היה פתיחת בית קפה אמנותיברמאללה. בשני סרטונים שעלו לרשתות החברתיות, היא מתארת את שברו של החלום: אחרי חצי שנה בלבד, היא הבינה שנפלה קורבן לעוקץ ונאלצה לסגור את המקום.

באחד הסרטונים שהעלתה לרשתות החברתיות, סיפרה על עצמה: "שמי זיקרה והעברתי את מרבית חיי בארצות הברית. החלטתי לגור בפלסטין, להגשים חלום ולפתוח בית קפה אמנותי ברמאללה. רציתי לפתוח משהו חדש בפלסטין ולתת לאנשים מקום לבטא את עצמם בעזרת אמנות.

נאלצתי לסגור את הקפה כי נעקצתי. איבדתי את כל חסכונותיי ואת כל ההכנסות שהיו לי מהקפה. חתמתי על שני חוזים, על שניהם חתמו גם עורכי דין - אבל שני החוזים לא חוקיים ורימו אותי".

View this post on Instagram

A post shared by Zkrah 🇵🇸 (@zkrahinpalestine)

זיקרה סיפרה ששילמה את השכירות על הקפה לגבר שאינו בעל הנכס - וגנב לכאורה את הכסף שהיא העבירה לו. המשטרה הגיעה למקום פעמיים וניסתה לעקל את הרכוש שלה. היא ניסתה לעבור לקומה אחרת באותו בניין, אבל אחרי שהעבירה את כל הריהוט של בית הקפה היא נעצרה, לאחר שהגבר לו שילמה התלונן שהיא גנבה ממנו ריהוט.

מיותר לציין שהתגובות לא ריחמו על זיקרה, שרגילה למערכת חוק ופריבילגיות של אזרחית אמריקנית - מה שלא מאוד עובד עם המשטרה ברמאללה. "נתתי צ'קים כי האמנתי שאוכל לשלם 5,000 דולרים בחודש. האמנתי בעסק שלי. אבל אני אמשיך לעבוד קשה, אני אצליח ואני אראה לכולם". במקביל, היא פתחה לינק לתרומות, שמיועדת ל"צדק וביטחון".

View this post on Instagram

A post shared by Zkrah 🇵🇸 (@zkrahinpalestine)

רוב התגובות הציגו שמחה לאיד, כמובן: "וואו, האחים הפלסטינים שלך רימו אותך? אני לא מאמינה!, כתבה טוקבקיסטית ואחרת הוסיפה: "התנהגות צפויה של רשויות פלסטיניות" ותגובה נוספת פנתה לזיקרה בבקשה: "הגיע הזמן שתקראי לילד בשמו: הצד האפל של התרבות הערבית".

"למען האמת נראה שהיא הבינה במהירות הבזק את השיטה הפלסטינית שמשגשגת כבר עשורים: היא מתבכיינת ברשתות ומבקשת לינק לתרומות", כתב מגיב ברשת X. "אני מחכה לכזה של קושנר, מספר בבכי איך השקיע בעזה כמה עשרות מיליארדים ולא נשאר מזה כלום", כתב אחר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר