"טהרן" גרסת הלגו . צילום: צילום מסך

סוכנים, רחפנים וגרעין: את "טהרן" גרסת הלגו כבר ראיתם?

ברחבי הרשת מסתובב לו סרטון שמזכיר לנו צילומים אמיתיים שראינו בשידורי החדשות רק בגרסת הלגו שלו • חוץ מההתרחשויות אפשר לזהות בו גם את ההקשר לסדרת הטלוויזיה 'טהרן', לדמות של תמר רביניאן ולנעימת הפתיחה של הסדרה • תפסנו לשיחה את היוצר שעומד מאחוריו ורוצה להישאר אנונימי, שאומר "הכל יותר נחמד בלגו"

סרטונים שנערכים ומיוצרים באמצעות AI, גודשים את הרשתות, אבל פעם בכמה זמן מגיע אחד שמשאיר את הגולשים פעורי פה. לאחר סוף השבוע האחרון שכלל מבצעים מסוכנים בעורף האויב ואין ספור רפרנסים לסדרת הטלוויזיה "טהרן" הגיע "פרומו" לעונה החדשה של הסדרה המצליחה ובה כל מה שהצלחנו ללמוד מהתקשורת על התקיפה באיראן: סוכנים בשטח, הפעלת רחפני נפץ, שיבוש של תכנית הגרעין, חיסולים ממוקדים ועוד וכל זה בפורמט לגו.

מי שעומד מאחורי הסרטון הוא יוזר שמעדיף להישאר אנונימי, ומכונה ברשת "טימי טרטל". "התחלתי ליצור עם AI בוידאו כתחביב שלאט לאט הפך למקצוע משני", הוא מספר ל"ישראל היום", "קדם לסרטון הזה סרטון של 'לגו פאודה' שעשיתי שהיה מאוד דומה וסיכם את ההישגים שלנו במערכה מול בכירי חמאס באותה תקופה. הוא גם הצליח באופן של הנוכחי. אז הרעיון לגרסת 'טהרן' עלה עוד אז אבל לא עוד לא היה על מה לעשות סרטון". 

הכל יותר נחמד בלגו

הסרטון החדש, שמלווה בנעימת הפתיחה של הסדרה "טהרן" נפתח בדמות לגו עטויית כיסוי ראש מביטה מבעד למשקפת - וניתן להבין כי זוהי תמר רביניאן. בהמשך נראים גם הרחפנים שיוצאים מתוך סככה וסיכולים ממוקדים. "ראיתי ואהבתי את 'פאודה' ו'טהרן' ומוזיקת הפתיחה של שתיהן נתקעה לי בראש כמשהו שחייבים לעשות לו סרטון. לא יודע מאיפה הגיע הרעיון ללגו אבל אני חושב שניסיתי כל מיני דברים לפני הסרטון הראשון ויצאו פשוט תמונות מעולות בלגו. יש משהו אהוב וקומי מובנה בלגו שהתחבר לי טוב, ונראה לי שגם לאנשים באופן כללי,  הכל נחמד יותר בלגו".

אנשי המוסד באיראן, צילום: צילום מסך

איך יצרת את הסרטון הזה?
"אחרי ליל התקיפה הראשון באיראן אשתי זרקה לי שאולי הגיע הזמן לסרטון לגו. ולמרות חוסר הזמן והמתח הכללי הצלחתי לעשות אותו בזמן קצר יחסית, בערך 5 שעות. את לגו 'פאודה', לצורך השוואה, לקח באזור ה-30 שעות. תהליך היצירה מאוד מחובר לחדשות עצמן, מן הסתם, אבל היה חשוב לי גם להכניס רפרנס לסדרה (טהרן) שבסוף היה רק בפתיחה. מקווה שאנשים מזהים שזו תמר. אז מעבר לחדשות כ'ידיעות', אני חושב שאנשים מתחברים למשהו מוכר. במקרה הזה (וגם בלגו הקודם) זה היה צילומים מהחדשות, שחזרו על עצמם הרבה. הפעם זה היה הצילום של הסוכנים המסווים מטמינים שם משהו לא ברור בשטח איראן וצילומי הרחפים של ניטרול משאיות נ"מ. לשאר הדברים לא היו צילומים אז נכנס הדמיון שלי לאיך בעצם נראה בסיס רחפנים סודי של המוסד בשטח איראן, למשל. השיחה שכנראה הייתה בין ביבי לטראמפ לפני הפעולה ושאר הסצינות". 

שיחת נתניהו וטראמפ,

איזה תגובות קיבלת?
"האמת שעדיין לא היה לי זמן לעבור על כל התגובות בסושיאל בארץ... אבל ראיתי שזה כבר הופץ בפרופילים יותר גלובליים. בסרטון הקודם היו הרבה תגובות מיהודים בחו"ל שממש אהבו, וגם מאנשים אחרים שבואי נגיד פחות אהבו… מעבר לסרטון על פאודה אין לי סרטונים נוספים על המצב. ואני חייב להגיד שאקטואליה זה לא מהדברים שאני מתעניין בהם. הסרטון שעשיתי לפני זה היה על ריק ומורטי בסיפור יציאת מצרים שיצא לפני פסח וגם קיבל תגובות ממש טובות".

הרחפנים בפעולה, צילום: צילום מסך

מה החלק הכי מאתגר ביצירת הסרטים האלה?
"הכי קשה בהכנה של זה היה להבין מה העלילה, בכל מה שקרה בזמן המלחמה. מה יהיה הכי מעניין לראות, מה יהיה מצחיק יותר בלגו והרבה ניסיון לחשוב על רפרנסים ל'טהרן'. ממש רציתי להכניס גם את הדמות של ששון גבאי "האוח", אבל זה לא יצא. אז הרעיונות והתסריט היו החלק הכי קשה. בפן הטכני זה די זורם כשיודעים מה רוצים".

רגעיו האחרונים של סינוואר, מהסרטון של "פאודה", צילום: צילום מסך

מה הדבר הבא?
"רעיונות לסרטונים שעוד לא עשיתי, יש די הרבה. אין מספיק זמן לממש אותם. רוב הסרטונים שעשיתי לקחו המון זמן, שבועות של עבודה, אז צריך להתפנות לזה. תראו אותם כשהם יצאו, בתקווה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...