כל הכוכבים בהוליווד לא מצליחים להציל את סרט האסונות הסאטירי "אל תסתכלו למעלה" מכישלון מוחלט. לאונרדו דיקפריו וג'ניפר לורנס מככבים בתור צמד מדענים שיוצא להזהיר את העולם מפני אסטרואיד ענק וקטלני, שמתקדם לכיוונו של כדור הארץ במהירות רבה. הטוויסט? אף אחד מהאנשים שאיתם הם מדברים - מנהיגים, אנשי תקשורת, סתם אזרחים - לא לוקח את האיום ברצינות, ולא עושה דבר כדי לשנות את רוע הגזירה. מזכיר לכם את הדרך שבה המין האנושי מתמודד עם משבר האקלים? זה בדיוק הרעיון.
אדם מקיי אמנם התפרסם כבמאי של קומדיות מופרעות ומאוד מצחיקות כמו "אחים חורגים" ו"Anchorman", אבל לפני כמה שנים הוא החליט לשנות כיוון ולעשות סרטים "רציניים" יותר (ומצחיקים פחות). "אל תסתכלו למעלה" הוא השלישי שלו עד כה - אחרי "מכונת הכסף" ו"סגן הנשיא" - והראשון שלא מבוסס על אירועים אמיתיים. עם זאת, כמו השניים הקודמים, גם הסרט החדש זחוח ומתנשא, וגם הוא סבור שהוא הרבה יותר חכם ממה שהוא באמת.
מקורות ההשפעה של מקיי כוללים הפעם סרטים קלאסיים יותר (כמו "רשת שידור", "ד"ר סטריינג'לאב", "ארמגדון" ו"מלנכוליה"), וסרטים קלאסיים פחות (כמו "לכשכש בכלב"). עם זאת, התוצאה שיוצאת מתחת ידיו בעיקר דומה למערכון לא מצחיק של "ארץ נהדרת" שיצא מכלל שליטה. הפואנטה מתחוורת בתוך דקות ספורות, ובכל יתר הזמן מקיי פשוט חוזר עליה שוב ושוב עם פטיש של חמישה קילו.
דיקפריו ולורנס, מצידם, אינם מרשימים במיוחד בתפקידים הראשיים. דיקפריו, באחת מהופעותיו החלשות בעשור האחרון (אם לא ה־), יוצר דמות שלומיאלית, נוירוטית ו"לא סקסית" בעליל, שנותרת לא מעניינת לאורך כל הדרך; ואילו לורנס - בסרטה הראשון אחרי הפסקה של שלוש שנים - סתם רדומה ומונוטונית.
כוכבים נוספים שנוטלים חלק בפארסה הם מריל סטריפ, שמגלמת את נשיאת ארה"ב (אבל בעצם מגישה חיקוי בוטה ולא מצחיק של דונלד טראמפ); ג'ונה היל, שמגלם את הבן הדוחה שלה (תוך כדי רכיבה על השטיק הקבוע שלו); קייט בלאנשט וטיילר פרי כמנחים ה"קלילים" של תוכנית בוקר ריקנית; רון פרלמן כאיש צבא מיושן ונטול תקינות פוליטית; אריאנה גרנדה בתפקיד כוכבת פופ שעושה כותרות במדורי הרכילות; וטימותי שאלאמה, שעושה תפקיד קטנטן בתור סקייטבורדר סטלן. מלבד שאלאמה (שמספק את התחושה שהוא משחק בסרט אחר לחלוטין), אף אחד מהם אינו מותיר חותם ממשי.
לאדם מקיי מאוד אכפת מגורלו של כדור הארץ, אבל ספק רב אם הסרט הרדוד וחסר התחכום שלו - שמותח ביקורת צפויה ומשעממת על תרבות הסלבריטי, על הפוליטיקה האמריקנית ועל טיפוסים כמו אילון מאסק וג'ף בזוס - יגרום למישהו לשנות את דעתו או את דרכיו. דיקפריו הרוויח 30 מיליון דולר על עבודתו כאן. לורנס הרוויחה 25 מיליון. אם הצלת העולם היא באמת המשימה שמקיי לקח על עצמו, אני די בטוח שאפשר היה למצוא משהו טיפה יותר מועיל לעשות בכל הכסף הזה.
ציון: 2
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו