"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מתבקש: קפטן קירק טס לחלל

ויליאם שאטנר (90), האיש מאחורי הדמות האהובה מ"מסע בין כוכבים", יצטרף לרשימת אסטרונאוטים המתוכננת לטוס לחלל ויסגור מעגל עם תפקידו הבלתי נשכח

,עודכן
0השמעה
זה היה רק עניין של זמן. שטנר בתפקיד קפטן קירק, צילום: AP

אחרי שנים שבהן הוביל את החללית "אנטרפרייז" ברחבי הגלקסיה ובמקומות שבהם טרם דרכה רגל אדם, קפטן קירק סוף-סוף הולך לבקר בחלל. או לפחות ויליאם שאטנר, האיש מאחורי הדמות האיקונית מ"מסע בין כוכבים", שהולך להצטרף לרשימה קצרה ויוקרתית של אסטרונאוטים (וכמה מיליארדרים) המתוכננת לטוס לחלל בעוד כמה ימים, על ספינת החלל "Blue Origin".

האדם המבוגר ביותר שטס לחלל. שטנר,צילום: AFP

אחרי כמה דיווחים בכלי התקשורת בארה"ב בשבוע שעבר, אנשי המעבורת שתעשה דרכה לחלל הודיעו על כך באופן רשמי אתמול (שני) בציוץ מחשבון הטוויטר הרשמי שלה. שאטנר בן ה-90 יתלווה לאנשי צוות החללית בטיסתם לחלל ב-12 באוקטובר.

Two incredible and inspirational people will join the#NS18crew. Actor@WilliamShatnerand Blue Origin’s Vice President of Mission & Flight Operations Audrey Powers@AudreyKPowers.pic.twitter.com/xqI9nw1KX8

— Blue Origin (@blueorigin)October 4, 2021

בכך יהפוך שאטנר לכוכב המד"ב הראשון שיוצא את גבולות כדור הארץ במציאות, וכן לאדם המבוגר ביותר שטס לחלל. השיא הקודם שמור לוואלי פאנק, אגדת תעופה אמריקנית, שמצא את עצמו בגיל 82 אורח בטיסת הבלו אוריג'ין - ממש כמו שאטנר. פרט לשחקן, החללית תטיס עוד שני נוסעים (ששילמו עבור התענוג מכיסם העמוק), וכן את סגנית המשימות והטיסות של החללית, אודרי פאוורס.

הביקור בחלל יימשך לא יותר מעשר דקות, ויגיע לגובה של 106 קילומטרים. שאטנר יכול היה להפוך בשבוע הבא גם לשחקן הראשון בחלל, אלמלא רוסיה הייתה מחליטה להנחית כבר השבוע את צוות הצילום הראשון באותו חלל (כולל במאי ושחקנים), במטרה לצלם את הסרט הראשון באורך מלא מחוץ לגבולות כדור הארץ. לצד כך, השמועות בארה"ב גורסות כי השחקן טום קרוז מתכנן לצלם אף הוא סרט בחלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר