נטפליקס העלתה את אחד הסרטים הגרועים בתולדותיה

סרטו החדש של בן אפלק מהווה נקודת שפל חדשה בקריירת הבימוי שלו • הסיפור מסורבל, קווי עלילה נזנחים ללא הסבר וסצנת השיא המחופפת כבר הפכה לבדיחה ברשתות החברתיות

בן אפלק , Netflix/Warrick Page
בן אפלק | צילום: Netflix/Warrick Page

בן אפלק כבר עשה כמה וכמה סרטים איומים בתור שחקן, אך עד עכשיו, הוא לפחות הקפיד לשמור על סטנדרט מסוים בתור במאי. "נראתה לאחרונה", "גנב עירוני" ו"ארגו" אולי לא היו יצירות מופת, אבל שלושתם בהחלט עשו את עבודתם נאמנה, ואילו "אייר", סרטו האחרון של אפלק מאחורי המצלמה, היה יעיל ומבדר גם הוא.

אז מה בעצם קרה עם "חיות אדם", המותחן הפוליטי החדש בכיכובו ובבימויו של אפלק שעלה בנטפליקס בסוף השבוע? כיצד ייתכן שהוא כה חלש וכה מטופש? איך יכול להיות שהוא כל כך לא מקורי וכל כך מרושל? האם אפלק שכח את המלאכה? או שאולי הוא פשוט החליט מראש שמדובר בטראש חסר סיכוי שעדיף לא להשקיע בו יותר מדי?

כל הנוכחים רוצים לשכוח מהאירוע. גם אנחנו | צילום: Netflix/Warrick Page

תהיינה התשובות אשר תהיינה, אין ויכוח על כך שהסרט המכוער והמיותר הזה מתכבד להיות נקודה נמוכה חדשה בקריירת הבימוי של אפלק, ואם לא הייתם אומרים לי שהוא זה שביים, בחיים לא הייתי מנחש.

הסיפור המפותל, המסורבל של "חיות אדם" מתמקד במארק קימבל (אפלק), פוליטיקאי ערמומי שמתמודד לראשות עיריית לוס אנג'לס. למרות שהשקיע את כל הונו האישי בקמפיין, הסקרים אינם לטובתו. אם לא די בכך, רעייתו המתוסכלת (קרי וושינגטון) בוגדת בו ומתכננת לעזוב אותו.

העניינים מסתבכים אפילו עוד יותר כאשר הקימבלים מתבשרים שבנם הצעיר נחטף. החוטף דורש שבעה מיליון דולר, ומכיוון שמארק בזבז את כל כספו על הקמפיין, יועצו הצמוד (סטיבן יאון) ממליץ להזעיק מומחית חיצונית לטיפול במצבי משבר מסוג זה. מי שמגלמת את המומחית הנ"ל היא ג'יליאן אנדרסן ("תיקים באפילה").

ג'יליאן אנדרסון ב"חיות אדם". החליפה לא מקרית | צילום: Netflix/Warrick Page

אלא שעד מהרה מסתבר שהחוטף עשה טעות רצינית ביותר, ושהילד שנמצא בידיו הוא בכלל לא בנו של קימבל, כי אם בנו של גנן מקסיקני חסר כל שנמצא במדינה באופן לא חוקי. מה יעשה קימבל כעת? האם יסכן את עתידו הפוליטי והמשפחתי כדי לעזור למהגרים לא חוקיים שהוא לא באמת מכיר? האם יבחר לנצל את המשבר לטובתו באופן ציני? או שאולי יחליט למשוך את ידיו מכל העניין? הלוואי שהיה אכפת לי.

אם הטוויסט הנ"ל והדילמה המוסרית שבאה בעקבותיה נשמעים לכם מוכרים, יש לזה הסבר. טוויסט זהה עמד במרכזו של "Highest 2 Lowest", סרטם העדיף מכל בחינה של ספייק לי ודנזל וושינגטון מהשנה שעברה (שמצדו היה רימייק ל"High and Low", פילם נואר קלאסי של אקירה קורוסאווה מ-1963).

ילד אקראי, עלילה אקראית | צילום: Netflix/Warrick Page

אבל זה לא הסרט היחיד של ספייק לי ש"חיות אדם" "גונב" ממנו. שכן המומחית לטיפול במצבי משבר שמגולמת בידי ג'יליאן אנדרסון היא פחות או יותר אותה הדמות בדיוק שג'ודי פוסטר מגלמת ב"האיש שבפנים", סרטו של לי מ-2006. שתיהן אפילו לובשות חליפה לבנה (בטח לא יפתיע אתכם לשמוע שגם "האיש שבפנים" אוכל את סרטו של אפלק בלי מלח).

אם "חיות אדם" לפחות היה מהנה לצפיה, אפשר היה אולי להעלים עין מאופיו הממוחזר. אך למרבה הצער, הסרט רק הולך ומידרדר ככל שהוא נמשך - וזה לא שהוא מתחיל בנקודה גבוהה במיוחד.

טוויסט נערם על טוויסט. צירוף מקרים נערם על צירוף מקרים. קווי עלילה שונים נזנחים ללא הסבר. הדמויות כמעט ואינו יוצאות מהבית של הקימבלים – מה שמוסיף לתחושה שחסכו עלינו - וההתרחשויות רק הופכות לפחות ופחות הגיוניות (וליותר ויותר מגוחכות). הכל רנדומלי. לשום דבר אין משמעות ממשית.

בתור קינוח, סצינת השיא של הסרט - שמבוצעת בצורה מחופפת, מחולטרת ומתמיהה - כבר הספיקה להפוך לבדיחה ויראלית ברשתות החברתיות, ובצדק גמור. מה בדיוק עבר לאפלק בראש? לא ברור. אבל הוא בוודאי ירצה לשים את "חיות אדם" מאחוריו כמה שיותר מהר ולהמשיך בחייו. גם אתם.

"חיות אדם", ארה"ב 2026

ציון: 2 כוכבים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר