יוצא תוכנית הריאליטי "המירוץ למיליון", אוריאל יקותיאל, החליט לצאת להגנתם של יובל אברהם ורחל שור, יוצרי הסרט התיעודי השנוי במחלוקת "נז"א".
במתקפה חריפה נגד הפזמונאי נועם חורב, שכתב שיר ביקורתי בגנות היוצרים, יקותיאל לא חסך במילים קשות ושיתף בחוויותיו האישיות.
"כישראלי, להתנגד למה שישראל עושה לפלסטינים זה הדבר הכי רחוק מלהתחנף", פתח יקותיאל את דבריו החריפים בסטורי שפרסם בחשבון האינסטגרם שלו.
"אי אפשר להמציא את הטמטום הזה"
יקותיאל תיאר את המחיר החברתי של נקיטת עמדה: "זה לבודד את עצמך מכל מי שאי פעם הכרת ואהבת, זה להחריב לעצמך את הקריירה, זה לשחות בכוח נגד זרם שנאה בלתי פוסק, ולהטיל בספק את יסודות הקיום של עצמך. מניסיון".
בהמשך, הוא עבר למתקפה חזיתית ואישית נגד חורב: "ואז בא אדיוט מתקרנף כמו נועם חורב וכותב שיר בחריזה של כיתה ג' וקורא לאנשים כאלה חנפנים. כן?".
"זה שהוא מהאמצע של האמצע של המרכז של התרבות", עקץ יקותיאל את הפזמונאי המוכר. "יושב מוקף אהבה והערצה וקורא לאחרים חנפנים. אי אפשר להמציא את הטמטום הזה".
"אין לך שמינית של אומץ נפשי"
בסטורי נוסף שהעלה, המשיך יקותיאל להטיח האשמות: "זה מה שקורה שאין לך שמינית של אומץ נפשי ומוסרי ממה שיש ליוצרי הסרט הזה. אתה נהיה עצלן, מתבשם מהנאדים של עצמך וקורא לזה בושם".
הוא הוסיף: "כאילו, הכל טוב, לא מזיז לך הרג המוני וכיבוש של עשרות שנים? תגיד את זה. אבל לזלזל בכוונות של אלו שעושים משהו נגד זה?".
את דבריו חתם יקותיאל באמירה נוקבת במיוחד נגד המדינה: "זה רק כי אתה לא מסוגל להכיל את הקונפליקט של לנסות להיות 'אדם טוב' במדינה רצחנית, אז אתה חייב בכוח למצוא דרך להקטין אחרים כדי להרגיש גדול יותר", האשים, וסיכם: "אלו גיבורי התרבות שנשארו בישראל".

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)