לאחר שיזם את טקס פרסי הקולנוע הממלכתי, שר התרבות מיקי זוהר מתמקד הערב (שני) בביטול חוק הלקטורים. ההצעה לתיקון חוק הקולנוע (ביטול מאגר הלקטורים שהקימה מירי רגב בקדנציה שלה), צפויה לעבור הערב בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת - ובכך תבטל את המאגר המצומצם של הלקטורים.
באופן זה, קרנות הקולנוע לא יחויבו עוד להעסיק לקטורים מתוך המאגר הממשלתי, ויוכלו לבחור אותם באופן עצמאי - בכפוף להנחיות שייקבעו במבחני התמיכה, לרבות לעניין השקיפות, מניעת ניגוד עניינים ותקופת ההעסקה.
זוהר מסר כי "מדובר בצעד חשוב להחזרת הקולנוע הישראלי לקהל הישראלי. הקהל הוא שיקבע את הסרטים אותם הוא רוצה לראות ואת מי הוא רוצה לממן. אנחנו ממשיכים לפעול למען תרבות חופשית, מגוונת ואיכותית, אך לא ייתכן שמדינת ישראל תממן תכנים שמוציאים את דיבתה ואת דיבת חיילי צה״ל הגיבורים בעולם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
