מיקי זוהר. צילום: לירון מולדובן

מיקי זוהר: "השמאל הקיצוני מנסה להשתלט על הקולנוע"

שר התרבות והספורט התייחס לסערה שמתחוללת סביב טקס פרסי הקולנוע הממלכתי שיזם - ואשר מוחרים על ידי חלק מהאמנים • יו"ר האקדמיה לקולנוע וטלוויזיה: "ניסיון להצר את המרחב הדמוקרטי"

[object Object]

שר התרבות והספורט מיקי זוהר הגיב היום (חמישי) לסערה סביב טקס הקולנוע הישראלי שהוא יזם, ואמור להתקיים בסוף החודש. לאחר שאמנים רבים הודיעו שיחרימו את האירוע, הוציא זוהר הודעה רשמית.

"מאז פרסום שמות המועמדים לטקס פרסי הקולנוע הממלכתי, המועמדים חווים רדיפה איומה שלא מביישת משפחות פשע שמלווה בהסתה פרועה נגדם. לצערנו הם מקבלים טלפונים ואיומים מקולגות בתחום שפשוט אוהבים לשנוא את הימין ולהחרים את כל מי שחושב אחרת מהם. מדובר ברדיפה פוליטית שחודרת לחיים האישיים והמקצועיים של דמויות שאינן פוליטיות.

עירית קפלן. הסירה את מועמדותה,

"המועמדים והזוכים בפרס שניגשו בעצמם או על ידי מי מטעמם - נבחרו על פי אמות מידה מקצועיות לחלוטין על ידי צוות שופטים שאינו תלוי ועל אף ששונאי החינם יודעים את זה, הדבר אינו מרפה את ידם להפעיל לחץ עיוור ואלים להחרמת הטקס".

"קומץ אליטיסטי"

זוהר המשיך וכתב: "מדובר בניסיון השתלטות של השמאל הקיצוני ואנשי קפלן על תעשיית הקולנוע בדיוק כמו ההתבטאויות המכוערות ומחיאות הכפיים שראינו בפרסי אופיר - הם פשוט לא מוכנים שהתעשייה תהיה מקום לכולם ללא שום קשר לדעות פוליטיות.

"אני קורא לכל המועמדות והמועמדים היקרים: אל תראו ואל תחששו מהאיומים והלחצים של הקומץ האלטיסטי מלא השנאה והאינטרסים הצרים - התרבות והקולנוע שייכת לכל העם. טרנד החרמות של כל מי שחושב אחרת מאיתנו - צריך לחלוף מהעולם. בע״ה בסוף החודש הזה  נחגוג יחד באהבת חינם גדולה את הטקס הממלכתי הישראלי הראשון לפרסי הקולנוע ונוקיר את היצירה הישראלית ואת התרבות הישראלית".

יו"ר האקדמיה לקולנוע ולטלוויזיה אסף אמיר מסר: "אני גאה בקהילת הקולנוע שעומדת יחד לנוכח מתקפות שר התרבות והספורט. אלו שטוענים שאין סיבה להתנגד לטקס נוסף שמעניק פרסים ליוצרים, טומנים את ראשם בחול. הטקס שיזם השר מנסה להחליף את תחרות פרסי אופיר שמתקיימת כבר 35 שנה ומעניקה כבוד והוקרה לקולנוע הישראלי בארץ ובעולם.

מתוך הסרט "הים". , צילום: צילום מסך

"השר הכריז שמשרדו לא יממן יותר את טקס האקדמיה וייסד אחר במקומו - זהו צעד נוסף במכלול הצעדים שהממשלה עושה על מנת להצר את המרחב הדמוקרטי, להגביל את חופש הביטוי ולהוציא מחוץ לממלכתיות המדומה את הקולות והיוצרים שמסרבים להתיישר עם הממשלה.

"נודע לנו שבמהלך השנה החולפת השר הורה למועצת הקולנוע לשנות את הקריטריונים ולהביא לכך שחוק הקולנוע לא יתמוך בטקסים שמעניקים פרסים. זהו אינו איום על טקס האקדמיה בלבד אלא על כלל הטקסים והפסטיבלים שבהם מוענקים פרסים. השינוי בקריטריונים נעשה ללא התייעצות ושימוע עם הגופים הרלוונטיים ולכן אינו חוקי.

"חשוב לראות את התמונה הכללית: מי שמנסה לחסל את השליח - האקדמיה - ינסה בהמשך לעצור את מימון קרנות הקולנוע. אסור להיתמם, מבחינת השר לא מדובר בעוד טקס - אלא בטקס היחיד שצריך להתקיים בישראל ובו השר גם ממנה את השופטים וגם מכתיב את התוצאות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו