"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האפיפיור חושף את סרטי הקולנוע האהובים עליו - וזה מפתיע

בסוף השבוע הקרוב תגיע לוותיקן משלחת היישר מהוליווד, שתכלול שחקנים ובמאים • לרגל המפגש האפיפיור ליאו ה-14 חשף את רשימת הסרטים האהובה עליו

,עודכן
0השמעה
האפיפיור ליאו ה-14. צילום: אי.פי

בשבת הקרובה האפיפיור ליאו ה-14 צפוי לקבל משלחת של שחקנים ובמאים היישר מהוליווד, בהם קייט בלאנשט, מוניקה בלוצ'י, כריס פיין, ויגו מורטנסן,ספייק ליוג'ורג' מילר, כחלק מחגיגות השנה הקדושה של הכנסייה הקתולית.

האפיפיור החדש יוצא למרפסת| רויטרס

לפי דיווח של פוקס ניוז, לפני הפסקה מוזיקלית ונאומו של האפיפיור, יוקרן מונטאז' קצר של ארבעת הסרטים האהובים עליו. מטרת המפגש היא "להעמיק את הדיאלוג עם עולם הקולנוע, לחקור את האפשרויות שהיצירתיות האמנותית מציעה למשימת הכנסייה וקידום ערכי האנושות", כך לפי הודעה של המשרד לתרבות וחינוך של הוותיקן.

לקראת האירוע, האפיפיור ליאו ה-14 שיתף סרטון בו חשף את הסרטים האהובים עליו: "אלו חיים נפלאים", "צלילי המוזיקה", "אנשים פשוטים" ו"החיים יפים". על "אלו חיים נפלאים", הסרט הקלאסי משנת 1946 בבימויו של פרנק קפרה, אמר האפיפיור כי "הסיפור על מלאך שעוזר לאדם להעריך מחדש את ערך חייו מסכם את מהות האמונה: לגלות שאנחנו תמיד שווים יותר ממה שאנחנו מאמינים", לפי The Indian Express.

מתוך הסרט "החיים יפים". הומור וטרגדיה,צילום: יח"צ

הסרט "החיים יפים" של רוברטו בניני, אותו תיאר ליאו כ"סרט המשלב הומור וטרגדיה על רקע השואה", נותר אחד הסרטים האהובים ביותר בקולנוע האיטלקי. "אנשים פשוטים", בבימויו של רוברט רדפורד, בוחן נושאים של אבל משפחתי והתאוששות, ו"אי אפשר שלא לחוש שמחה כשמנגנים את 'דו-רה-מי'", בהתייחסו לשירה של ג'ולי אנדרוז מתוך "צלילי המוזיקה", דיווחה Panamericana TV.

"הקולנוע לימד אותי להסתכל על החיים בתקווה, לזהות את הטוב בתוך הטרגדיה ולהאמין שתמיד יש אפשרות לגאולה", אמר האפיפיור לעיתונאים. "עולם הקולנוע עוזר לנו לראות את יופיה של הנשמה האנושית, אפילו בכאב", הוסיף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר