"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
30 שנה אחרי - הסרטים האלה עדיין יודעים להדליק את המסך
סינמטק ירושלים מציג מחווה לסרטי הפעולה של שנות ה-90 • בחודש אוגוסט יוקרנו יצירות המופת של העשור שהפך את האקשן לסוגה קולנועית מכובדת
מתוך הסרט "כלבי אשמורת". צילום: יחצ

30 שנה אחרי - הסרטים האלה עדיין יודעים להדליק את המסך

סינמטק ירושלים מציג מחווה לסרטי הפעולה של שנות ה-90 • בחודש אוגוסט יוקרנו יצירות המופת של העשור שהפך את האקשן לסוגה קולנועית מכובדת

,עודכן
0השמעה
[object Object]

הניינטיזחוזרים: 30 שנה חלפו מאז שסרטי הפעולה "היט" ו"החשוד המיידי" כבשו את המסך, וכעת מחליטים בסינמטקירושלים להצדיע לאותם סרטי פעולה שלשנות ה-90.

זהו העשור בו האקשן הפסיק להיות ז'אנר נחות וקיבל הכרה כסוגה קולנועית מהנה ומשוכללת, שמשלבת פעלולים עם עלילות אינטליגנטיות ותסריטים שיש בהם הרבה מעבר לפיצוצים, אש ועשן.

סינמטק ירושלים,צילום: יחצ

בין 28-5 באוגוסט יקרינו בסינמטק ירושלים את יצירות המופת של שנות ה-90 ויספקו לקהל לא רק סיפורים שמשלבים בין מתח, אימה ופעולה, אלא גם מזגן.

בין הסרטים שתוכלו לראות באוגוסט:

"היט" (1996)- בכיכובם של אל פאצ'ינו ורוברט דה נירו. הסרט עוקב אחרי חבורה ממוקדת של גנבים שיוצאת לשדוד משאית ברינקס בלוס אנג'לס - שוד שמשתבש והופך לרצח של מאבטחי המשאית ולחקירה משטרתית.

"שבעה חטאים" (1995)- בבימויו של דייויד פינצ'ר ובכיכובם של בראד פיט, מורגן פרימן וקווין ספייסי. בלש שחור ומנוסה שיוצא לגמלאות עושה חפיפה בת שבוע עם מחליפו הצעיר המתקשה להתאקלם בעיר הגדולה. ביחד הם נקלעים למרדף אחרי רוצח סדיסטי.

"שתיקת הכבשים",צילום: Metro Goldwyn Mayer Studios Inc

"החשוד המיידי" (1995)- בכיכובם של קווין ספייסי וגבריאל בירן. הסרט עוקב אחרי נסיונותיו של איש הבולשת הפדרלית שמנסה לעלות על עקבותיו של איל-סמים מסתורי.

"אייר פורס 1" (1997)- בכיכובם של הריסון פורד וגארי אולדמן. מתח אווירי על קבוצת טרוריסטים שמשתלטת על מטוסו של נשיא ארה"ב.

"כלבי אשמורת" ׁׁ(1992)- סרטו האלמותי של קוונטין טרנטינו בכיכובם של הארווי קייטל וטים רות.

"משימה בלתי אפשרית",צילום: יחצ

"שתיקת הכבשים"(1992)- סרטו הנודע של ג'ונתן דמי בכיכובם של ג'ודי פוסטר ואנתוני הופקינס.

"משימה בלתי אפשרית" (1996)- הסרט האייקוני מ-1996 בכיכובם של טום קרוז וג'ון וויט, סרט הפעולה המבוסס על סדרת הטלוויזיה של שנות השישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו