גל גדות פגשה שורדות שבי: "אתן השראה וכוח, הלוואי וכולם יחזרו כבר"

הנציגה הישראלית הבכירה ביותר בהוליווד פגשה את דורון שטיינברכר, לירי אלבג, נעמה לוי, מורן סטלה ינאי ואילנה גריצווסקי • שורדות השבי ביקשו ממנה במאבק לשחרור 50 החטופים שעדיין מופקרים במנהרות חמאס

גל גדות בפגישה עם שורדות שבי. צילום: מטה משפחות החטופים והנעדרים

השחקנית הישראלית גל גדות נפגשה היום (שלישי) עם שורדות השבי דורון שטיינברכר, לירי אלבג, נעמה לוי, מורן סטלה ינאי ואילנה גריצווסקי. הנשים האמיצות סיפרו לגדות מה עברו בזמן ששהו בשבי חמאס, והפצירו בה להמשיך את המאבק לשחרור 50 החטופים שנותרו מאחור גם היום, 655 ימים ולילות אחרי טבח 7 באוקטובר.

גל גדות ולירי אלבג. כמה מרגש, צילום: מטה משפחות החטופים והנעדרים

דורון שטיינברכר אמרה לגדות: "אל תפסיקי. חייבים להמשיך לדבר על החטופים ולהשאיר אותם בתודעה". גדות עצמה אמרה לשבות: "התמודדתן עם דברים קשים מאוד ואני לא מאמינה שאתן פה עכשיו. ממשיכות את החיים שלכן ונאבקות עבור האחרים. מעיניים מהצד - לראות איך אתן נכנסות עכשיו מתחת לאלונקה וממשיכות עבור מי שעוד שם, אתן השראה ואתן כוח. הלוואי וכולם יחזרו כבר".

להצדיע להן, צילום: מטה משפחות החטופים והנעדרים

לפני כשבוע וחצי, ביקרה גדות בעוטף עזה. בין היתר, הגיעה ליער רעים, בו התבצע הטבח הנורא במסיבת הנובה וסיירה בקיבוצים באיזור. בקיבוץ זיקים, התארחה גדות בבר יין שנפתח במקום ושוחחה עם מספר תושבים. "יעל גלנץ', מנהלת הבר, סיפרה ל"ישראל היום" כי מדובר היה בביקור אישי: "גל הייתה מאוד לבבית והפגישה הייתה מאוד אינטימית. היא שאלה אותנו איך אנחנו כקהילה מתמודדים אחרי 7 באוקטובר, התעניינה לאן פינו אותנו ואיך היה לחזור לחיות בקיבוץ".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר