כל סרט של הבמאי כריסטופר נולאן נחשב לחוויה קולנועית, אבל האם הייתם מוכנים לשלם על חוויה שכזו 250 דולר לזוג - ועוד שנה מראש?
בשעות האחרונות, במהלך חסר תקדים (שיש שיגדירו כתרגיל שיווקי מבריק), הוצעו למכירה מוקדמת כרטיסים לסרטו החדש של נולאן - האפוס ההיסטורי עתיר התקציב ועטור הכוכבים "האודיסיאה", שיגיע למסכים ביולי 2026. לא, זו לא טעות - רשתות קולנוע בארה"ב מציעות למכירה כרטיסים לסרט שצילומיו טרם הסתיימו, תריסר חודשים לפני מועד ההשקה שלו. מי יודע מה יקרה עד אז?
מעבר לכך, ברוב המקרים מדובר בהקרנה איימקס אחת ביממה, בשעה 19:00 בערב בבתי קולנוע נבחרים, מה שעוד יותר מגביל את הצופים הפוטנציאליים. אבל למרות הכל, מתברר כי הכרטיסים אוזלים במהירות, אם כי לא בהכרח מהסיבה הנכונה: ספסרים, שהריחו הזדמנות עסקית מפוקפקת, הסתערו מבעוד מועד על האתרים של בתי הקולנוע המשתתפים במכירה, רכשו כרטיסים בסיטונות ומציעים אותם כעת במחירים שמגיעים, למשל, ל-250 דולר לזוג להקרנת ערב בקולנוע שבמרכז לינקולן שבניו יורק. המעריצים האמיתיים מתלוננים ובצדק, אבל הבאזז לקראת הסרט - שגם ככה היה אדיר - עשה את שלו והרשת גועשת.
"האודיסיאה", סרטו ה-13 של נולאן, מבוסס על היצירה הספרותית הנודעת של הומרוס, שנכתבה במאה השמינית לפני הספירה ועוסקת בסיפורו של טלמאכוס (טום הולנד), שיוצא למסע רב תלאות כדי למצוא את אביו, מלך האי היווני אודיסיאוס (מאט דיימון), שחווה כמה הרפתקאות מיתולוגיות בעצמו. עוד מככבים ומככבות: אן האת'וויי, זנדאיה, ג'ון ברנטל, שרליז ת'רון, רוברט פטינסון, אליוט פייג', ג'ון לגוויזאמו ורבים אחרים.
מדובר בהפקה הגדולה ביותר של הבמאי הבריטי עד היום, וגם בסרט ההוליוודי הראשון אי פעם שצולם אך ורק במצלמות איימקס. הטריילר הראשון של "האודיסיאה" מוקרן בימים אלה בבתי הקולנוע לפני "סופרמן" החדש, אך טרם שוחרר לרשת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו