"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרסום ראשון

הח"כים זוהר ולזימי מתקוטטים - ותקציב הספריות הציבוריות ייחתך משמעותית

שר התרבות והספורט אישר כי התקציב יקוצץ ביותר מ-12 מיליון שקלים • ח"כ לזימי תוקפת: "משרדי האוצר והתרבות לא באירוע" • זוהר ענה: "מציגה עמדה שאינה מייצגת את המציאות הכלכלית שנוצרה בעקבות המלחמה"

,עודכן
0השמעה
מיקי זוהר. צילום: אורן בן חקון

תקציב הספריות הציבוריות שוב ניצב בלב סערה בכנסת: לאחר בקשת האוצר לקצץ 25 מיליון מתקציב הספריות הציבוריות הקבוע בחוק (תקציב שעומד על 85 מיליון), ולאחר שבחודש שעבר הושהה הקיצוץ כי לא עבר את ועדת השרים בענייני חקיקה - משרד התרבות והספורט הציג את עמדתו בדיון שנערך בוועדה המיוחדת לענייני הצעירים בראשות ח"כ נעמה לזימי.

על פי משרד התרבות והספורט, התכנון הוא לקצץ השנה (2024) 12 מיליון מתקציב הספריות הציבוריות, כך שיעמוד על 73 מיליון. בשנת 2025 יקוצצו 6 מיליון מהתקציב, שיעמוד על 79 מיליון, ובשנת 2026 התקציב יחזור לעמוד על 85 מיליון.

תולעת ספרים? גם אנחנו

הירשמו עכשיו לניוזלטר הספרותי של ישראל היום

נדגיש כי על מנת שההצעה והסכומים יאושרו נדרש שינוי חוק הספריות הציבוריות - בהסכמת ועדת השרים בענייני חקיקה.

עמית גיטלר, מנכ"ל עמותת המרכז לספריות וספרות בישראל: "העמותה מברכת על כל הקטנה בגזרת הקיצוץ בתקציב הספריות. עם זאת, לאור הפעילות החשובה של הספריות הציבוריות, במיוחד בתקופה המלחמה, בה הספריות הציבוריות מאמצות תושבים מפונים ודואגות להשאלת ספרים עבורם, פעילויות תרבות לילדים ולמבוגרים ומרחב פיזי ותרבותי מוגן - אנו קוראים לשקול שוב את עניין הקיצוץ בכלל ואף לחשוב על הגדלתו לטובת הציבור".

תגובת ח"כ לזימי, יו"ר הוועדה המיוחדת לענייני הצעירים: "עמדת ועדת הצעירים היא שהקיצוץ ימית את הספריות בפריפריה, שמהוות מרכז תרבות מרכזי עבור התושבים. בנוסף, חוק הספריות הציבוריות לא יושם עד היום במלואו. לשון החוק דורשת הצמדה למדד, מה שהיה מביא את תקציב הספריות השנה ל-111 מיליון שקלים, ולא 85. עצם העובדה שהתקציב לא עולה - היא בפני עצמה מעין קיצוץ. ביקשנו מהייעוץ המשפטי לגבש מסמך שבודק את יישום החוק. ובכלל, יש כאן תפיסה מעוותת, גם באוצר, לגבי מה שקורה בספריות הציבוריות, שבשנים האחרונות חוות פריחה אדירה: חדרים אינטרקטיביים לילדים, שירותים מאוחרים לסטודנטים, הספריות פורחות ושוקקות. זה מדהים שהדברים הללו עדיין מתקיימים בישראל כשירות חינמי. אני מרגישה שמשרד האוצר והתרבות לא באירוע, ולא מבינים את חשיבות הספריות הציבוריות".

תגובת שר התרבות והספורט מיקי זוהר: "חברת הכנסת לזימי עושה את עבודתה באופוזיציה, ואני יכול להבין זאת, אך לצערי, היא מציגה עמדה שאינה מייצגת את המציאות הכלכלית שנוצרה בעקבות המלחמה שאנו מצוים בה היום. כל סעיפי משרד התרבות והספורט קוצצו לאור המלחמה, וכך יעשה גם בתקציב הספריות, מתוך מגמה להשיב את הבסיס התקציבי המקורי בהקדם האפשרי. יש לציין שהוספתי מהתקציב הגמיש של המשרד 13 מיליון שקלים לתקציב הספריות, על מנת שיעמוד על 73 מיליון, ולא על 60 מיליון כפי שסוכם בתחילת המשא ומתן עם האוצר. אנחנו נמשיך לעשות הכל כדי לחזק את הספריות בישראל, משום שאנחנו רואים בהם ערך חשוב לעתיד ולחינוך ילדינו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר