לא משתמשים ברכבת הקלה? עכשיו יש לכם סיבה לבקר בה

הספרייה הלאומית מציגה לראשונה עותקי תצוגה מאוצרותיה בגוש דן, בשתי תחנות של הקו האדום • התערוכות הוקמו בשיתוף חברת תבל ומפגישות את הציבור עם פריטים נדירים מהמורשת הישראלית והיהודית

הגלריה ברכבת הקלה. צילום: חנה טייב

תחנות הרכבת הקלה הפכו בימים אלה לא רק למרחב מוגן, אלא גם לגלריה. עותקי תצוגה גדולי ממדים של אוצרות נדירים מהספרייה הלאומית בירושלים מוצגים לראשונה בשתי תחנות מרכזיות של הקו האדום: תחנת שאול המלך בתל אביב ותחנת בן-גוריון בבני ברק.

התערוכות הן תוצר של שיתוף פעולה בין הספרייה הלאומית לחברת תבל, מפעילת הקו האדום מקבוצת אגד, ואצרו אותן קארין שבתאי מהספרייה הלאומית ואורית לוטרינגר מחברת תבל.

הגלריה ברכבת הקלה, צילום: חנה טייב

בין הפריטים המוצגים: כתב היד המקורי של ההמנון הלאומי "התקווה", העיתון שהודפס ביום הקמת המדינה, שירים בכתב יד של נעמי שמר וחנה סנש, מחברת ללימוד עברית של פרנץ קפקא, צילומים מראשית העיר תל אביב, כתבי יד של אייזיק ניוטון ומשנה תורה לרמב"ם עם איורים מצופי זהב מהמאה ה-14.

זו הפעם הראשונה שהספרייה הלאומית מציגה שתי תערוכות של עותקי תצוגה מאוצרות הספרייה הלאומית מירושלים, במרחב העירוני של גוש דן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר