"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
3.8 מיליון אירו: הסיכה של נפוליאון נמכרה במכירה פומבית
התכשיט, שכולל יהלום במשקל 13 קראט, נמצא בין חפציו של נפוליאון לאחר שנמלט בקרב ווטרלו • הקונה המאושר ניצח בקרב הצעות שנמשך מספר דקות וזהותו נשארה חסויה
הספיק לכבוש את אוסטריה, את פרוסיה, את פולין, וחלקים מגרמניה ב-600 יום. נפוליאון. צילום: AP

3.8 מיליון אירו: הסיכה של נפוליאון נמכרה במכירה פומבית

התכשיט, שכולל יהלום במשקל 13 קראט, נמצא בין חפציו של נפוליאון לאחר שנמלט בקרב ווטרלו • הקונה המאושר ניצח בקרב הצעות שנמשך מספר דקות וזהותו נשארה חסויה

סוכנויות הידיעות
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

סיכת יהלומים שבעבר ענד נפוליאון בונפרטה נמכרה בז'נבה תמורת 3.5 מיליון פרנקים שוויצריים (3.79 מיליון אירו), במהלך שבוע היוקרה של סותבי'ס וקבעה מחיר שיא לתכשיט נפוליאוני, כך דיווח ה"לוס אנג'לס טיימס". קרב ההצעות, שנמשך חמש דקות, החל בהערכת השווי הנמוכה של בית המכירות הפומביות, 130,000 אירו.

התכשיט העגול, שיוצר בסביבות 1810, קוטרו כ-45 מ"מ והוא כולל יהלום אובלי במשקל 13.04 קראט, מוקף בכמעט מאה אבנים ישנות בחיתוך מינרלי בשתי שורות קונצנטריות. מומחים אמרו למציעים שהמסגרת נותרה ללא שינוי במשך יותר מ-200 שנה.



"ככל הנראה, הוא נועד לקשט את כובעו הדו-קודקודי באירועים מיוחדים", מסר בית המכירות סותבי'ס. הסיכה עזבה את רשותו של נפוליאון ב-18 ביוני 1815, כאשר נמלט משדה הקרב בווטרלו. חיילים פרוסיים מצאו את הכרכרה הנטושה שלו ובה מדליות, כלי כסף, כובע ותכשיט היהלום, אותם העניקו כעבור שלושה ימים למלך פרידריך וילהלם השלישי מפרוסיה. התכשיט נשאר באוספי שושלת הוהנצולרן במשך יותר ממאתיים שנה, לפני שנכנס לאוסף פרטי והופיע במכירה ביום רביעי.

סותבי'ס אישרה כי הן המוכר והן הקונה הם אספנים פרטיים, אך סירבה לחשוף את שמותיהם. "לאור השוד בלוברוההיסטוריה של הדמות הצרפתית המפורסמת ביותר, לא הופתעתי שהסיכה הגיעה למחיר המדהים של 3.5 מיליון פרנקים שוויצריים", אמר טוביאס קורמינד, מנכ"ל חברת התכשיטים המקוונת 77 Diamonds, על פי דיווח של CBS News. גם פריטים אחרים מתקופת הקיסרות עוררו עניין רב. תכשיט עם אבן בריל ירוקה בוהקת בגודל 132 קראט, שלפי האגדה עיטר את נפוליאון בהכתרתו ב-1804, נמכר בכמיליון דולר - יותר מפי 17 מהערכת השווי שלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...