יצירתה של יאנה סטופ - גדוע. צילום: ערן אקרמן

חזרה לחיים: אמני העוטף מתאוששים

אחרי שנתיים של שתיקה כמעט מוחלטת, יוצאת לדרך תכנית ייחודית שתעניק לאמנים כלים מקצועיים ותמיכה נפשית • התכנית תכלול 12 מפגשים עם ליווי אישי, סדנאות פיתוח ויכולות ניהול סטודיו

אחרי שנתיים של כמעט שתיקה, אמניות ואמני העוטף חוזרים ליצירה במסגרת "תכנית שמש", תכנית ייחודית שתעניק להם כלים מקצועיים ותצא לדרך באוקטובר 2025, בדיוק שנתיים לאחר אירועי 7 באוקטובר.

מטרת התכנית לסייע לאמני האזור לשוב ליצירה פעילה מחוץ לסטודיו הביתי, לפתח שפה אמנותית ייחודית, לבנות קריירה מקצועית וליצור חיבורים משמעותיים עם עולם התרבות בארץ ובעולם.

מי שעומדת מאחורי התכנית היא האמנית והיזמת לימור לבנה מקיבוץ יד מרדכי, הפועלת בשיתוף ובסיוע אנשי עסקים ישראליים, קרן נס וקרן ברלוביץ'.

לימור לבנה, צילום: לנה צור

במסגרת התכנית יתקיימו 12 מפגשים דו-שבועיים הכוללים ליווי אישי וייעוץ מקצועי, סדנאות לפיתוח קונספט ותהליכי עבודה, רכישת כלים לניהול סטודיו, טיפוח יכולות אישיות, חיבור עם מובילים בתחומי התרבות, סיורי גלריות ואירועי אמנות.

"ה-7 באוקטובר טרף את עולמנו והשאיר רבים מאיתנו בלי מילים ובלי יכולת ליצור. עבור אמנים, יצירה היא כמו אוויר לנשימה, ולכן ראינו חשיבות אדירה בהקמת 'תכנית שמש'. היא תעניק לאמניות ולאמנים מסגרת תומכת ומקצועית שתאפשר להם לשוב וליצור, להתחבר לקהילה ולהשמיע מחדש את קולם", אומרת לימור.

על ההובלה המקצועית אמונה האמנית והמנחה יאנה סטופ, המשלבת בין אהבתה ליצירה לבין תשוקתה להדרכה ולליווי יוצרים. דרך אמנות, היא מחזקת את הקהילה ומעניקה לה השראה דווקא בעת הזו.

 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...