"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תקציב עיריית חולון עבר, מוסדות התרבות בעיר עדיין בסכנת סגירה

תקציב עיריית חולון עבר אמש לקולות מחאה שנשמעו מחוץ לבניין • הסיבה היא קיצוץ נרחב שמתוכנן למוסדות התרבות בעיר • ועד מוסדות תרבות חולון המאוגד בכוח לעובדים טען כי העירייה מותירה 400 עובדים בחוסר וודאות מוחלט • מנגד, בעירייה טוענים שמתגבשת אסטרטגיה חדשה עבור המוסדות העירוניים

0השמעה
אירוע הגיימינג הגדול יתקיים בהיכל הטוטו שבחולון , יוטיוב
אירוע הגיימינג הגדול יתקיים בהיכל הטוטו שבחולון. צילום: יוטיוב

בעיירית חולון אישרו אמש את תקציב העירייה שכולל את הקיצוצים הנרחבים בתחום התרבות כפי שדיווחנו עליהם בשבועות האחרונים. מחוץ לדיוני התקציב התקיימה הפגנה סוערת שהובילו יוצרים ואמנים נגד מה שנראה כמו מהלך מתוכנן של סגירת מוסדות התרבות בעיר.

הפגנת היוצרים בחולון, צילום: כוח לעובדים

לאור אישור התקציב, ועד מוסדות תרבות חולון המאוגד בכוח לעובדים מסר: "באישור התקציב אמש, עולה כי רב הנסתר על הגלוי. העברת תקציב מוסדות תרבות, ל"סעיף הסל" בתקציב, לא מבהיר מהו תקציב המוזיאונים? האם יועברו למבנה אחר, ובמידה שכן- האם המבנה החדש הולם את צרכי המוזיאונים? האם המבנה יאפשר לשמור את מעמד המוזיאון כמוכר על ידי משרד התרבות? ומה באשר לארכיונים של המוזיאונים, האוצרים בתוכם אוצרות תרבות ישראלית- בחלקם מקוריים נדירים. בה בעת חוסר השקיפות בה נוהגת העירייה מותירה כ-400 עובדים בחוסר וודאות מוחלט באשר למקור פרנסתם. אנו קוראים לעיריה להענות לדרישתנו להידברות מהירה על כל שינוי צפוי בתפקוד מוסדות התרבות בעיר, ובביטחונם של העובדים כמתחייב מן ההסכם הקיבוצי".

מעיריית חולון נמסר: "עיריית חולון מעלה על נס את תחום התרבות והאמנות, ופועלת רבות על מנת לקדם תחומים אלה ובמיוחד להנגיש אותם לכלל תושבי העיר, ולכלל אזרחי ישראל. בתוך כך, ראש העיר מגבש מדיניות אסטרטגית עבור המוסדות העירוניים - תוכנית שעליה הוא שוקד במלוא המרץ. מעבר לכך, אין כלל חשש או איום על עצם הקיום של תרבות בחולון."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר