"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

החלום ושברו: ה"מדינה המושלמת" לצד המציאות הקשה

מרסלו פישמן, אמן ואדריכל ותיק בישראל, מעלה תערוכה חדשה בשם "השנים האחרונות" – שתציג את השבר שחווה כשחלומו התרסק לנגד עיניו • היצירות של פישמן מבטאות את המתחולל בנפשו, מול המצב החברתי והפוליטי הכאוטי

,עודכן
0השמעה
האמן מרסלו פישמן. צילום: מור ארקדיר

מרסלו פישמן, אמן ואדריכל ותיק בישראל, מציג תערוכה חדשה בשם "השנים האחרונות" – שתוצג בקרובבבית האמנים תל אביב.

התערוכה החדשה, שאצר אריה ברקוביץ', תיפתח ב-21 בנובמבר ובמסגרתה יציג פישמן, שעלה לארץ לבד בגיל 25 לאחר שנחשף לתמונת יהודים בגטו כילד, את חלומו על ישראל כמדינה המושלמת, ואת השבר שחווה כשחלומו התרסק לנגד עיניו, כשערב המהפכה המשפטית גילה שארצו שינתה לחלוטין את פניה.

"השנים האחרונות" של מרסלו פישמן,צילום: מור ארקדיר
היצירות של פישמן מבטאות את המתחולל בנפשו, מול המצב החברתי והפוליטי הכאוטי,צילום: מור ארקדיר

בתערוכה יוצגו עבודותיו המשקפות את האופן בו חווה פישמן את האירועים הקשים של השנים האחרונות, בהן הקורונה וההפיכה המשטרית, ועד לנקודת השפל - האסון שפקד אותנו ב-7 באוקטובר והשלכותיו. היצירות של פישמן מבטאות את המתחולל בנפשו, מול המצב החברתי והפוליטי הכאוטי בו אנחנו שרויים.

הפייטה הישראלית-פלשתינית,צילום: רן ארדה

כל יצירה תלווה גם בשיר מקורי שכתב אשר מתאים למצב. בין היצירות: "השנים האחרונות", "קוביד 19/20", "הפייטה הישראלית-פלשתינית", "הדמוקרטיה", "המוות והים התיכון", "המוות והדרום", "המוות והצפון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר