"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"תפקידה החשוב של הקריקטורה": קומיקס בצל המלחמה

בתערוכה "השנה שהיתה 2023", שתיפתח ב-4 במרץ במדיטק ובמוזיאון לקריקטורה וקומיקס, יוצגו עבודותיהם של קריקטוריסטים ישראלים מכל קצוות המפה הפוליטית • יחד הם מנסים לתרגם לתמונות ומילים שנה שכל ניסיון לסכם או לאפיין אותה נטען במשמעויות חדשות ומצמררות

,עודכן
0השמעה
תזכורת למזכ"ל האו"ם. צילום: מישל קישקה

עבור רבים מאיתנו שנת 2023 עדיין לא תמה. מאורעות אוקטובר שפצעו את החברה הישראלית והשאירו אותה מדממת לא מאפשרים באמת להמשיך הלאה, ובכל זאת, על פי הלוח הקלנדרי, התחילה לפני כחודשיים שנה חדשה. השנה החולפת, זו שהתחילה בניסיון לרפורמה משפטיתוהסתיימה באסון הגדול בהיסטוריה של המדינה, מגיעה לעולם הקריקטורות והקומיקס, עם ניסיון לסכם אותה בדרך קצת אחרת, למרות המורכבות.

חתול רחוב מביט על כרזות החטופים,צילום: אילנה זפרן

זה יקרה באמצעות התערוכה "השנה שהיתה 2023" שתיפתח ב-4 במרץ במדיטק ובמוזיאון לקריקטורה וקומיקס, בשיתוף פעולה עם אק"י, איגוד הקריקטוריסטים הישראלי, ובה מוצגות עבודותיהם של 32 קריקטוריסטיות וקריקטוריסטים ישראלים מכל קצוות המפה הפוליטית, שמנסים לתרגם לתמונות ומילים שנה שכל ניסיון לסכם או לאפיין אותה נטען במשמעויות חדשות.

מכל קצוות המפה הפוליטית. מתוך תערוכת הקריקטורות,צילום: גיא מורד

את התערוכה אוצרים מיכל קורמן ויותם פישביין, ולדברי מיה דבש, האוצרת הראשית של מוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס, "זוהי תקופה קשה לפתוח בה תערוכות חדשות, ובמיוחד כאלה שעוסקות במה שהתרחש כאן בשנה האחרונה. אבל דווקא בימים אלה אנו עדים לתפקידה החשוב של הקריקטורה במרקם החיים התרבותי".

קריעת עם סוף,צילום: דניאלה לונדון

בין היוצרים המציגים בתערוכה: אורי פינק, אוריאל פלד, איליה כץ, אילנה זפרן, איציק סמוכה, איתמר דאובה, אנדי צ'אושו, ארנון אבני, בוריס ארנבורג, בוריס דיקרמן, גיא מורד, דודי שמאי, דנה ברלב, דניאלה לונדון דקל, זאב אנגלמאיר, יונתן וקסמן, יותם פישביין, יעקב שילה, יעקב קירשן, כפיר ויצמן, מושיק גולסט, מושיק לין, מיכאל (מיש) רוזנוב, מישל קישקה, ניסים חזקיהו (נוסקו), סיגל ויינטה, סרגיי סיצ'נקו, עמוס בידרמן, צח כהן, רעות בורץ, שי צ'רקה ושלמה כהן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר